Swingend Girona grijpt koppositie in La Liga na pijlsnelle hattrick Dovbyk

Girona is dankzij een klinkende zege op Sevilla de nieuwe koploper in La Liga. De Oekraïense spits Artem Dovbyk beloonde zijn blakende vorm met een hattrick binnen zeven minuten.

Girona
Girona
5 - 1
Sevilla
Sevilla

Girona wist dat het zich met een overwinning weer tijdelijk de koploper van Spanje mocht noemen, maar dat was niet te zien in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Sevilla had het initiatief en kwam ook verdiend op voorsprong. Isaac Torres schoot droog raak na een perfecte voorzet van Adrià Pedrosa.

Met Daley Blind in de basis ging Girona direct op zoek naar de gelijkmaker en de verrassing van dit La Liga-seizoen moest daar niet lang op wachten. Oud-PSV´er Sávio omspeelde na dertien minuten knap zijn directe tegenstander en leverde een panklare voorzet af op Dovbyk, die fraai raakkopte.

Daar liet Girona het niet bij, want twee minuten later stond Dovbyk voor een tweede keer op het scorebord. De spits, die eerder deze week werd uitgeroepen tot speler van de maand december, kreeg de bal via Sávio en Portu en schoof de 2-1 in het net. Nog geen vier minuten later maakte Dovbyk zijn snelle hattrick (in 6 minuten en 32 seconden) compleet door met links hard raak te schieten in de korte hoek.

In de tweede helft ging Girona vrolijk door waar het in de eerste helft was geëindigd. Na tien minuten werd de voorsprong van de thuisploeg verder uitgebouwd. Na opnieuw een fraaie actie van Sávio was het de landgenoot van Dovbyk, Viktor Tsygankov, die voor de 4-1 zorgde.

Het geloof bij Sevilla was na de vierde treffer volledig verdwenen. Girona gaf achterin dan ook nauwelijks wat weg en wist in de absolute slotfase de uitslag nog wat te vergroten. Invaller Cristhian Stuani maakte zijn zevende van het seizoen. Girona stijgt door de overwinning naar de eerste plaats in La Liga, de ploeg van trainer Míchel heeft één punt meer dan Real Madrid, met een wedstrijd meer gespeeld.