Girona dankt Oekraïners voor ontsnapping bij Osasuna

Daley Blind heeft zaterdagmiddag met Girona gewonnen op bezoek bij Osasuna. De Catalanen kwamen op achterstand na een foutje van de Nederlander, maar uiteindelijk werd er nog gewonnen.

Osasuna
Osasuna
2 - 4
Girona
Girona

Girona is fantastisch begonnen aan het seizoen en voorafgaand aan de twaalfde speelronde had de ploeg van trainer Míchel evenveel punten als koploper Real Madrid. Dankzij een treffer van Iván Martín kwam het na ruim een kwartier ook op voorsprong in Estadio El Sadar. Ante Budimir liet de thuisclub echter tot twee keer toe juichen. De Kroatische spits maakte in de 25ste minuut gelijk en tien minuten na rust kopte hij Osasuna op voorsprong. Blind (op archiefbeeld) gaf Budimir daar wat veel vrijheid.

Girona toonde echter veerkracht, want in de 71ste minuut trok Artem Dovbyk de stand gelijk. Het was alweer het zesde doelpunt van de Oekraïense spits dit seizoen in La Liga. Negen minuten later was het opnieuw raak en dit keer was het Dovbyks landgenoot Viktor Tsygankov die scoorde. Het voormalige doelwit van PSV was in de zeventigste minuut als invaller binnen de lijnen gekomen.

De overwinning was definitief een feit toen Aleix García er in de extra speeltijd nog 2-4 van maakte. Het betekende voor Girona de tiende overwinning van dit seizoen in competitieverband.