Real Madrid mag VAR bedanken na late zege op hekkensluiter Almería

Real Madrid heeft met een benauwde zege op UD Almería de koppositie in Spanje weer overgenomen. Dani Carvajal werd in de negende minuut van de extra tijd de matchwinner.

Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
UD Almería
UD Almería

Voor de wedstrijd toonde aanvoerder Nacho Fernández nog trots de pas gewonnen Supercopa, maar een feestje zou de eerste helft niet bepaald worden in Estadio Santiago Bernabéu. Binnen een minuut kwam Almería namelijk al op voorsprong. Nacho leverde bal in en na een snelle omschakeling zorgde de Belg Largie Ramazani voor de snelle openingstreffer.

Real Madrid ging na de goal wel op zoek naar een snelle gelijkmaker, maar kwam erg moeizaam aan de kansen. Kort voor rust werd het drama voor de thuisploeg zelfs nog een stukje groter. Verdedigende middenvelder Edgar González nam de bal ineens op de slof en volleerde kiezelhard de 0-2 tegen de touwen.

Na de dramatische eerste helft, waar Real Madrid voor het eerst sinds het seizoen 2003/04 twee tegengoals kreeg en niet op doel wist te schieten, greep Carlo Ancelotti hard in. Nacho, Rodrygo en Ferland Mendy bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Joselu, Brahim Díaz en Fran García.

Kort na rust leken de aanpassingen ook direct goed uit te pakken toen Real Madrid een strafschop verdiende na vermeend hands van Kaiky Fernandes. Jude Bellingham nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty koeltjes door het midden langs de benen van doelman Luís Maximiano.

Nog geen tien minuten na de aansluitingstreffer was het echter weer raak aan de andere kant. Almería brak razendsnel uit via Ramazani en voormalig Real-speler Sergio Arribas verdubbelde de voorsprong.  Bellingham werd in de aanloop naar de treffer echter in het gezicht geraakt. Scheidsrechter Francisco José Hernández Maeso werd naar de kant geroepen en het doelpunt werd geannuleerd.

Eenzelfde situatie deed zich enkele minuten later voor aan de andere kant van het veld. Vinícius Júnior werkte de bal binnen na een voorzet van Aurélien Tchouaméni. De Braziliaan leek dat te doen met zijn arm, maar dit keer besloot Maeso na advies van de videoscheidsrechter de treffer wel toe te kennen. De afgelopen weken hadden de Madrilenen veel commentaar op de VAR, maar vandaag leek het geluk wel aan hun zijde.

In het laatste kwartier ging Real Madrid vol op jacht naar de overwinning. Bellingham zag een fraai doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, een geweldige redding van Maximiano voorkwam een treffer van Vinícius en een spectaculaire omhaal van opnieuw Bellingham vloog naast.

Almería verdedigde het punt met man en macht en ook in de blessuretijd leek de verdediging van de nummer laatst overeind te blijven. In de negende minuut van de extra tijd ging het echter toch nog mis. Bellingham kopte bewust terug en Carvajal liep bij de tweede paal de bevrijdende 3-2 binnen.

Door de late overwinning groeit het gat tussen Real Madrid en runner-up Girona naar twee punten. De ploeg van Daley Blind speelt zondagavond om 21.00 uur nog een thuiswedstrijd tegen Sevilla en kan met een overwinning de koppositie weer overnemen.