Swansea-Southampton: cruciale clash om Premier League-miljoenen

Reacties

Swansea City en Southampton maken zich op voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De twee laagvliegers treffen elkaar dinsdagavond. De winnaar verzekert zich hoogstwaarschijnlijk nog een seizoen van de Premier League-miljoenen terwijl de verliezer zich voorzichtig kan voorbereiden op degradatie naar het Championship.

Swansea-Southampton: cruciale clash om Premier League-miljoenen

Gezien de torenhoge belangen is het moddergooien tussen beide clubs al in volle gang. The Daily Mail meldt dat Southampton zondag plotseling geweigerd werd bij een hotel vlakbij het Liberty Stadium van Swansea vanwege 'een virus'. Onzin, vinden de bezoekers, aangezien toeristen nog wel werden toegelaten. Southampton verbleef daardoor in een hotel in Cardiff en wacht dinsdag nog een busreis van ruim een uur.

Opzet van Swansea of niet, het geeft duidelijk weer hoeveel druk er op het duel staat. Swansea, op doelsaldo de nummer achttien van de Premier League, heeft net als Southampton 33 punten. De nummer achttien degradeert na 38 wedstrijden, terwijl de nummer zeventien in de Premier League blijft. De club die dinsdagavond wint zet een reuzenstap richting nog een jaar Premier League-voetbal én de miljoenen die daarbij horen.

Wie dinsdag de favoriet is, is moeilijk te zeggen. Swansea leek na het ontslag van manager Paul Clement onder diens opvolger Carlos Carvalhal weer op te fleuren, maar wacht inmiddels al sinds 3 maart op een overwinning. The Swans verloren vier van de laatste zeven duels. Bij de Engelse bookmakers is Southampton licht favoriet. De formatie van manager Mark Hughes pakte vorige week nog drie belangrijke punten tegen AFC Bournemouth: 2-1.

Swansea-Southampton kent natuurlijk ook Nederlandse inbreng met Luciano Narsingh en Mike van der Hoorn bij de thuisploeg (Leroy Fer, die eerder al met Norwich City en Queens Park Rangers degradeerde, is geblesseerd) en Wesley Hoedt bij de bezoekers. Van der Hoorn kent het belang van de wedstrijd maar al te goed. 'We kijken uit naar dit duel', zei de verdediger tegen Wales Online. 'We zijn niet nerveus, we willen het afmaken. Thuis zijn we sterk. We hebben Everton verslagen en maakten het Chelsea moeilijk.'

'Het spelen in de Premier League is zó belangrijk voor deze stad', vervolgde Van der Hoorn. 'Het betekent veel voor de fans en voor de commercie in de stad is het ook belangrijk. We weten dat we een goed resultaat kunnen boeken als we net zo spelen als eerder dit seizoen in eigen huis. Het is een grote mentale test.'

West Brom
Ook voor nummer negentien West Bromwich Albion heeft de wedstrijd veel waarde. Als Swansea of Southampton wint, is de ploeg officieel gedegradeerd. Eindigt het duel in een gelijkspel, is er theoretisch nog een kans dat West Brom op doelsaldo de zeventiende plek grijpt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.