Surrealisme biedt Weidenfeller een afscheidsgeschenk

Reacties

De voetbaldreumes met veredelde amateurs tegen de wereldkampioen met duurbetaalde voetbalprofs, Duitsland - Gibraltar is op papier een van de meest oneerlijke wedstrijden in deze EK-kwalificatie. Bondscoach Joachim Löw kan daarom ook aandacht besteden aan andere zaken dan alleen het resultaat.

Surrealisme biedt Weidenfeller een afscheidsgeschenk

'Het is surrealistisch, je droomt hier als kind van', vertelde Gibraltar-coach David Wilson. 'Bij ons spelen een ambtenaar van het ministerie van defensie, politieagenten, een advocaat en een douanier. We moeten mogen dromen.'

Wat de droom is voor de één, is voor de ander een vervelend sluitstuk van een lang seizoen. Ter bevestiging van het krachtsverschil heeft Löw voor het duel in het Portugese Faro al de nodige vaste waardes vrijaf gegeven. De verwachte Duitse basisploeg van zaterdag telt slechts drie spelers die aan de aftrap stonden in de WK-finale.

Na een lang seizoen, inclusief de naweeën van het gewonnen WK, mochten onder anderen Toni Kroos, Thomas Müller en Manuel Neuer al aan hun welverdiende vakantie beginnen. De absentie van de laatste biedt Löw ook de kans om Roman Weidenfeller uitgeleide te doen.

De eerste wedstrijd tegen Duitsland eindigde in een 4-0 nederlaag. Om 20.45 uur is de tweede ontmoeting.
De eerste wedstrijd tegen Duitsland eindigde in een 4-0 nederlaag. Om 20.45 uur is de tweede ontmoeting.

Het interlandtijdperk van de 34-jarige goalie van Borussia Dortmund nadert zijn einde. Na bijna twee jaar als stand-in te hebben gefungeerd staat de concurrentie te trappelen om zijn rol over te nemen.

'We moeten niet te ver vooruitkijken, maar het is ons duidelijk dat we twee, drie uitstekende keepers die we kunnen introduceren', zei Löw. 'De toekomst is aan jonge spelers als Marc-André ter Stegen, Timo Horn of Kevin Trapp.'

'Roman was voor ons bij het WK enorm belangrijk binnen de spelersgroep en ook met zijn ervaring. Hij was in elk opzicht belangrijk', vertelde de Duitse bondscoach, die nog niet wilde spreken van de afscheidswedstrijd voor Weidenfeller.

De basisplaats tegen Gibraltar is in elk geval een gebaar richting de ervaren tweede man, die zeventien keer als ongebruikte stand-in voor Neuer op de bank zat. Veel werk hoeft Weidenfeller zaterdag niet te verwachten in pas zijn vijfde interland. Gibraltar heeft pas één keer gescoord in deze kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.