Supertalent Vinícius went snel aan Madrid en aast op meer speelminuten

Reacties

Vinícius Júnior grijpt zijn kans bij Real Madrid met beide handen aan. Het achttienjarige talent uit Brazilië werd in de zomer overgenomen van Flamengo en krijgt steeds meer speeltijd bij De Koninklijke. Zijn landgenoten en nieuwe trainer Santiago Solari spelen daar een grote rol in.

Supertalent Vinícius went snel aan Madrid en aast op meer speelminuten

'Niemand had verwacht dat ik me hier zo snel thuis zou voelen', zei de aanvaller tegen het Braziliaanse SporTV. 'Ik niet, mijn familie niet en de club ook niet. Ik ben hier snel gewend en nu ontwikkel ik me als speler. Casemiro en Marcelo hebben er een groot aandeel in gehad dat ik hier zo snel gewend ben.'

Vinícius begon het seizoen met wedstrijden bij het tweede elftal, Real Madrid Castilla. De laatste weken mag hij zich vaker melden bij de hoofdmacht en scoorde hij zelfs in de competitie tegen Real Valladolid en in de Champions League tegen Viktoria Plzen.

'Spelen bij de beloften heeft me geholpen. Ik zat weliswaar niet bij het eerste, maar ik kwam aan spelen toe en kon zo wennen aan Madrid, de manier van leven en de verwachtingen hier. Ik wil nu graag meer speeltijd bij het eerste verdienen, ik heb er veel zin in.'

Het talent komt duidelijk voor in de plannen van Solari en Real Madrid is dan ook niet van plan om Vinícius te laten afreizen naar een toernooi van Brazilië Onder-20 in Chili, meldt AS. Tussen 20 januari en 13 februari worden er wedstrijden gespeeld, maar die maken geen deel uit van de FIFA-kalender. Clubs hoeven spelers niet af te staan.

Spelersprofiel

Vinícius Júnior


Geboortedatum:
12 juli 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
São Gonçalo
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Brazilië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.