Supertalent én probleemkind: Sancho opnieuw in de fout bij Dortmund

Reacties

Jadon Sancho is hard op weg naam te maken als probleemkind bij Borussia Dortmund. Dat de Engelse aanvaller woensdagavond op de bank begon in het Champions League-duel met Barcelona, had volgens Duitse media namelijk een disciplinaire reden.

Supertalent én probleemkind: Sancho opnieuw in de fout bij Dortmund
© Pro Shots

Volgens informatie van Bild, Kicker en WDR was Sancho 's ochtends niet aan de ontbijttafel verschenen en kwam hij vervolgens ook te laat opdraven voor de teambespreking. Dortmund weigerde dat te bevestigen en trainer Lucien Favre ontkende voor de aftrap dat het voorval iets met de opstelling te maken had, maar de uitleg van de Zwitser over de reserverol van de dribbelaar was veelzeggend: 'Barcelona is een moeilijke wedstrijd, we hebben spelers nodig die gefocust zijn.'

Na rust liet Sancho als invaller zijn voeten spreken door zich te ontpoppen als gevaarlijkste man aan de zijde van Dortmund, dat verder machteloos was in Camp Nou (3-1). De negentienjarige dribbelaar maakte in de 77ste minuut met een knap schot de eretreffer en oogstte lof van Mats Hummels. 'Hij heeft in de tweede helft een goede reactie laten zien. Daarvoor verdient hij een groot compliment', zei de routinier. 'De gretigheid en spelvreugde spatten ervan af, zo hoort het.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de Bundesliga bewijst Sancho bijna wekelijks zijn waarde getuige vier goals en zes assists, maar van zijn acties buiten de lijnen worden ze in Dortmund minder blij. In oktober schorste Favre de negentienjarige Londenaar al voor het competitieduel met Borussia Mönchengladbach, nadat hij te laat terugkeerde van zijn interlandverplichtingen. Vervolgens meldde Bild dat de clubleiding hem een recordboete had opgelegd in de hoop hem in het gareel te houden.

'Het is niet zo dat het vaak gebeurt, maar het is niet de eerste keer', zei directeur Michael Zorc toen over de sancties. 'Vooropgesteld; Jadon is eigenlijk een goede jongen, maar hij is nog zeer, zeer jong. Hij is snel groot geworden en zoekt zo nu en dan de grenzen op. En dan zijn wij er om die grenzen te stellen. We weten allemaal dat Jadon een uitstekende speler is, maar het gaat niet om de speler. We hebben onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de hele ploeg, voor de club.'

Zondebok
Na die disciplinaire straf ging het ook bergafwaarts met zijn prestaties binnen de lijnen. Sancho kon zich niet onttrekken aan de sportieve malaise en werd in de topper tegen Bayern al voor rust naar de kant gehaald door Favre, die na afloop stelde dat 'hij simpelweg niet goed genoeg was'. Dat leidde volgens The Athletic weer tot ergernis bij de aanvaller. Bronnen rondom de dribbelaar lieten weten dat hij het gevoel had te worden aangewezen als zondebok nu BVB in crisis verkeert.

De geruchten dat hij komende zomer terugkeert naar Engeland, waar hij in de jeugdopleiding bij Manchester City speelde, nemen met de week toe. Dat Sancho nu ook nog de regels aan zijn laars lapte, noopte een boze fan hem donderdag op zijn gedrag aan te spreken op Twitter. De Dortmund-ster liet zich niet kennen en reageerde sportief. Zaterdag kan hij zijn woorden waarmaken tegen Hertha BSC. Ook Favre is daarbij gediend. De positie van de trainer staat flink onder druk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.