BVB wil Sancho in gareel houden met recordboete

Reacties

Jadon Sancho (19) oogst met zijn spel lof, maar de Engelse aanvaller van Borussia Dortmund neemt het niet zo nauw met de discipline. Een recordboete is hem ten deel gevallen.

BVB wil Sancho in gareel houden met recordboete
© Pro Shots

Sancho ontbrak zaterdag in de topper tegen Borussia Mönchengladbach. Trainer Lucian Favre hield hem buiten de wedstrijdselectie vanwege disciplinaire redenen. Sancho was te laat teruggekeerd van zijn interlandverplichtingen met Engeland. Maar het is niet alleen bij de verbanning gebleven. Volgens BILD heeft Borussia Dortmund de aanvaller een recordboete opgelegd van honderdduizend euro.

Met de strafmaatregelen hoopt BVB de jonge aanvaller in het gareel te houden, want Sancho schendt vaker de afspraken. 'Het is niet zo dat het vaak gebeurt, maar het is niet de eerste keer', zei directeur Michael Zorc naar aanleiding van de sancties.

'Vooropgesteld; Jadon is eigenlijk een goede jongen, maar hij is nog zeer, zeer jong. Hij is snel groot geworden en zoekt zo nu en dan de grenzen op. En dan zijn wij er om die grenzen te stellen', aldus Zorc. De straf was volgens de directeur dan ook onontkoombaar. 'We weten allemaal dat Jadon een uitstekende speler is, maar het gaat niet om de speler. We hebben onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de hele ploeg, voor de club. Daarom was deze beslissing voor ons de enige juiste.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Sancho
Meer over J. Sancho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.