Supersub Giroud kan teleurstelling Arsenal niet volledig wegnemen

Olivier Giroud is zondag weer eens opgestaan als redder van Arsenal. De spits kwam op bezoek bij Southampton als invaller binnen de lijnen en voorkwam kort voor tijd met een rake kopbal een nederlaag voor zijn ploeg: 1-1.

Arsenal hield dus toch nog een punt over aan het treffen met Southampton, dat verschrikkelijk begon voor The Gunners. Met Virgil van Dijk in de basis en Wesley Hoedt op de bank kwam Southampton al in de derde minuut op voorsprong, toen Dusan Tadic met een fraaie steekpass Charlie Austin vond. De spits bleef koel in de afronding en maakte in zijn derde wedstrijd tegen Arsenal zijn derde doelpunt. Kort na de openingstreffer maakte Austin op aangeven van opnieuw Tadic bijna ook direct de 2-0, maar nu schoot hij recht op Petr Cech.

Arsenal stond in de openingsfase werkelijk verschrikkelijk te verdedigen en al in de zesde minuut kreeg Austin zijn volgende kans. Nu werd de spits gevonden door Nathan Redmond en klopte hij Cech, maar had Austin de pech dat zijn schot op de paal uiteen spatte. Arsenal kwam met de schrik vrij en wist hierna eindelijk wat beter in de wedstrijd te komen. Fraser Forster hield Alexandre Lacazette en Aaron Ramsey van het scoren af en onder druk van Maya Yoshida schoot Lacazette kort voor rust over.

Virgil van Dijk komt niet langs Arsenal-verdediger Hector Bellerin.

Arsenal hervatte de zoektocht naar de gelijkmaker in de tweede helft en had veelvuldig balbezit, maar de beslissende pass was steeds niet in orde, waardoor de bezoekers lange tijd niet gevaarlijk werden. Southampton kwam na een kwartier in het tweede bedrijf zelfs erg dicht bij de 2-0, toen Oriol Romeu met een schot van afstand de lat raakte. Niet veel later stond Ryan Bertrand oog in oog met Cech, maar de vleugelspeler tikte de bal met een wippertje net naast.

Twintig minuten voor tijd besloot Arsène Wenger om Giroud in de ploeg te brengen voor Lacazette en de supersub zorgde drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd voor de 1-1. Alexis Sánchez vond op links ruimte voor een voorzet en bezorgde de bal op het hoofd van Giroud, die met een goede kopbal zijn vierde competitiegoal van dit seizoen maakte. Voor de Fransman betekende het zijn zeventiende competitiedoelpunt voor Arsenal als invaller en geen enkele speler heeft ooit meer gescoord als invaller voor één Premier League-ploeg.

Arsenal ontsnapte dus aan een nederlaag, maar zal toch teleurgesteld zijn over het puntenverlies. De Londenaren hebben verzuimd om Liverpool te passeren op de ranglijst: Arsenal staat nu op gelijke hoogte met de nummer vier van de ranglijst, die later deze zondag nog wel in actie komt tegen stadsgenoot Everton. Deze ploeg heeft op het moment net zoveel punten als Southampton, dat tiende staat op de ranglijst.