Super Sunday: maakt Ajax een einde aan het 8 mei-trauma?

Reacties

De ontknoping in de Eredivisie nadert en mogelijk wordt de titelstrijd zondag al beslist. Als Ajax wint bij AZ en PSV vervolgens verliest van Feyenoord, gaat de schaal opnieuw naar Amsterdam.

Super Sunday: maakt Ajax een einde aan het 8 mei-trauma?
© Pro Shots

Zo 8 mei 2022

Met nog drie speelronden te gaan staat Ajax vier punten voor op PSV, dat ook nog eens een veel minder doelsaldo heeft dan de koploper. Ajax komt om 14.30 uur in actie tegen AZ, dat als nummer vijf van de ranglijst hoopt te kunnen profiteren van de verrassende nederlaag die nummer vier FC Twente zaterdagavond leed tegen Fortuna Sittard (1-2). Hierna komt PSV in actie in De Kuip, waar de Eindhovenaren het traditioneel altijd zwaar hebben tegen Feyenoord.

Mocht Ajax deze zondag al kampioen worden, dan is er voor de hoofdstedelingen eindelijk eens wat te vieren op 8 mei. Op deze datum ging het in het verleden regelmatig mis voor Ajax: elf jaar geleden werd de bekerfinale verloren van FC Twente, zes jaar geleden werd op dramatische wijze de landstitel verspeeld bij De Graafschap en drie jaar geleden liep Ajax de Champions League-finale mis.

'Voor Ajax voelt het duel met AZ écht als de kampioenswedstrijd'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.