Succesverhaal Roda JC duurt voort na zege in Breda

Roda JC mag zich na vrijdagavond de trotse nummer twee van de Eredivisie noemen. Door een 1-2 overwinning op bezoek bij NAC Breda evenaarden de Limburgers het puntenaantal van koploper PSV.

De overwinning betekende het zevende duel op rij dat de ploeg van trainer Harm van Veldhoven ongeslagen bleef. Met de winstpartij trakteerde Roda tegenstander NAC tevens op de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

In de eerste helft leek het er niet op dat Roda aan het langste eind zou trekken. De thuisploeg probeerde tijdens het Avondje NAC de bezoekers vroeg onder druk te zetten en dwongen zo een overwicht af.

Joonas Kolkka was tien minuten voor rust de maker van het eerste doelpunt. Matthew Amoah pikte de bal de op, wilde er eigenlijk zelf mee vandoor, maar speelde de bal dusdanig ver voor zich uit dat Kolkka ingreep. Zijn schot verdween in de lange hoek.

Roda kwam als herboren op het veld na de rust, terwijl NAC voornamelijk achteruit liep. Nadat Tyrone Loran Rihairo Meulens had neergetrokken in het zestienmetergebied leek Mads Junker het overwicht van de Limburgers direct te belonen. Zijn slecht ingeschoten strafschop werd echter gestopt door Jelle ten Rouwelaar.

Even later moest de NAC-goalie alsnog capituleren. Davy de Fauw brak door op rechts en zag dat zijn voorzet door de volledig vrijstaande Arnaud Sutchuin Djoum werd gepromoveerd tot doelpunt. De volley was Ten Rouwelaar te machtig.

Tien minuten voor het laatste fluitsignaal bezorgde Jimmy Hempte de bezoekers het volle pond. Zijn harde vrije trap viel binnen bij de tweede paal. In het vervolg behield Przemyslaw Tyton (foto) voor Roda de voorsprong met enkele fraaie reddingen.