Suarez twee keer trefzeker bij spectaculaire zege op Stoke

Liverpool heeft in een enerverend duel een fel bevochten zege geboekt bij Stoke City. Luis Suarez maakte het verschil door twee keer te scoren: 3-5.

Op bezoek bij het fysiek sterke Stoke - waar linksback Erik Pieters de volledige wedstrijd speelde - leek Liverpool aanvankelijk een eenvoudige wedstrijd te spelen. Al na vijf minuten namen The Reds de leiding, toen Ryan Shawcross de bal na een schot van Aly Cissokho van richting veranderde en daarmee zijn eigen doelman verschalkte. Na geklungel in de defensie van de thuisploeg verdubbelde Suarez na ruim een half uur de marge.

Nog voor de rust trok het karaktervolle Stoke de stand echter weer gelijk. Daarvoor waren twee ex-spelers van Liverpool verantwoordelijk. Peter Crouch maakte met een kopbal de aansluitingstreffer en een afstandsschot van Charlie Adam zorgde ervoor dat de elftallen met de stand 2-2 de kleedkamers weer opzochten.

Met een duw in zijn eigen strafschopgebied hielp Marc Wilson de bezoekers opnieuw in het zadel. Aanvoerder Steven Gerrard schoot Liverpool via de bijbehorende penalty namelijk weer op voorsprong. Twintig minuten voor tijd dacht Suarez zijn elftal in veilige haven te brengen. Na een fraaie pass van Daniel Sturridge rondde hij koelbloedig af. De Uruguayaanse aanvaller is aan een buitengewoon seizoen bezig. Hij scoorde al 22 keer in slechts zeventien competitieduels.

In de slotfase kwam Stoke toch weer terug in de wedstrijd. Op aangeven van Marko Arnautovic schoot Jonathan Walters de 3-4 binnen. Een doelpunt van Sturridge hielp Liverpool vlak voor tijd echter definitief aan de overwinning. Dankzij die zege klimt Liverpool weer naar de vierde plaats in de Premier League.