Suárez staat na zestien maanden voor rentree bij Uruguay

Reacties

Óscar Tabárez heeft Luis Suárez weer opgenomen in de selectie van Uruguay. De 29-jarige aanvaller van Barcelona kan op 25 maart in Brazilië zijn langverwachte rentree maken.

Suárez staat na zestien maanden voor rentree bij Uruguay

Vanwege het bijten van Giorgio Chiellini tijdens het WK in 2014 werd Suárez voor negen competitieve interlands geschorst. Later dat jaar kwam hij nog wel in actie tijdens vriendschappelijke interlands tegen Saoedi-Arabië, Oman en Costa Rica, maar de ex-Ajacied miste de strijd om de Copa América vorig jaar en de start van de WK-kwalificatiecampagne.

Zijn schorsing zit er nu op, waardoor Suárez eind deze maand na ruim zestien maanden in actie mag komen namens Uruguay. Tabárez selecteerde hem voor de WK-kwalificatieduels met Brazilië (uit, 24 maart) en Peru (thuis, 29 maart). Zonder de spits van Barcelona bezet Uruguay na vier duels de tweede plaats met drie punten achterstand op koploper Ecuador.

Suárez is bezig aan een van de beste seizoenen uit zijn loopbaan. Namens Barcelona was hij in alle competities goed voor 41 doelpunten en twintig assists in veertig wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.