Sturridge loodst jeugdig Liverpool voorbij Bournemouth

Liverpool heeft ondanks het besluit van manager Jürgen Klopp om diverse basiskrachten rust te gunnen drie punten overgehouden aan het bezoek aan AFC Bournemouth. Daniel Sturridge was bij beide goals van The Reds betrokken (1-2).

Drie dagen na de enerverende Europa League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund, waarin Liverpool terugkwam van een 1-3 achterstand en zich dankzij een 4-3 zege plaatste voor de halve finale, stuurde Klopp een behoorlijk onervaren elftal het veld op. Sheyi Ojo (18), Connor Randall (20), Kevin Stewart en Bradley Smith (beiden 22) verschenen allen aan de aftrap.

De ban werd vlak voor rust gebroken, toen Sturridge zich knap vrij draaide en doelman Artur Boruc problemen bezorgde met een schot richting de verre hoek. In de rebound schoot Roberto Firmino raak: 0-1. Uit een vrije trap van Jordon Ibe verdubbelde Sturridge de marge met een kopbal in de korte hoek.

De promovendus deed in de extra tijd van de tweede helft pas wat terug dankzij Joshua King, die de eretreffer voor zijn rekening nam. Het bleek het laatste wapenfeit, waardoor Liverpool zijn zegereeks met een derde achtereenvolgende overwinning een vervolg gaf. Klopp en co staan momenteel achtste in de Premier League. Woensdag komt Everton naar Anfield voor de stadsderby.  Bournemouth moet het doen met plaats dertien.