Stuntzege voor piepjong Salzburg blijft uit tegen matig Bayern München

Bayern München is woensdagavond ontsnapt aan zijn tweede nederlaag op rij. De ploeg van Julian Nagelsmann leek ook in de Champions League-ontmoeting met Red Bull Salzburg onderuit te gaan, maar vlak voor tijd schoot Kingsley Coman Der Rekordmeister toch nog langszij.

Red Bull Salzburg
1 - 1
Bayern München

Bayern ging zaterdag in de Bundesliga kopje onder tegen VfL Bochum en wilde in Oostenrijk bewijzen dat deze uitglijder een incident was. De Duitse kampioen trof met Red Bull Salzburg een piepjonge tegenstander: coach Matthias Jaissle, zelf ook nog maar 33 jaar oud, koos voor een team met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en 242 dagen. Daarmee had Salzburg de jongste basiself in een Champions League-knock-out-wedstrijd sinds Ajax in april 2003 (gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 205 dagen, tegen AC Milan).

Bij Salzburg verschenen voormalig Ajacieden Rasmus Kristensen en Maximilian Wöber aan de aftrap en vormden de zeer gewilde Karim Adeyemi en Noah Okafor de voorhoede. Voor laatstgenoemde duurde het duel met Bayern echter maar twaalf minuten: Okafor viel geblesseerd uit en liet zich vervangen door Chikwubuike Adamu. De invaller opende zo'n acht minuten na zijn entree de score. Na een goede actie van Adeyemi schoot Adamu met een perfect geplaatst schot de 1-0 binnen.

Bayern moest reageren, maar speelde een teleurstellende eerste helft. De bezoekers hadden weliswaar meer balbezit; verder dan een kans voor Leroy Sané, die net naast schoot, kwam Bayern niet. In de tweede helft was er al snel een aardige mogelijkheid voor Coman, wiens schot iets te ver naar buiten ging. Even later ging de Fransman zonder het gewenste resultaat voor eigen succes. Een pass op de geheel vrijstaande Robert Lewandowski was daar een betere keuze geweest.

Het duel ging op en neer, waarbij wel gezegd moet worden dat Bayern in de tweede helft dominant was. Daar kwamen echter weinig kansen uit voort. Lewandowski kwam nauwelijks in het spel voor en slaagde er dan ook niet in om Champions League-topscorer Sébastien Haller te achterhalen. Sané kwam erg dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Philipp Köhn, die vervolgens ook op tijd bij de losgevallen bal kon komen.

Salzburg kwam even hierna bijna op 2-0, toen een schot van Adeyemi werd gekeerd door Sven Ulreich en Benjamin Pavard de rebound van Adamu voor de doellijn weghaalde. Dat bleek aan het einde van de rit een pijnlijke misser te zijn voor de dappere thuisploeg, want vlak voor tijd schoot Coman toch nog de 1-1 binnen. Over drie weken is de return in Zuid-Duitsland.