Stuntploeg VVV-Venlo snoept PSV knap punten af

VVV-Venlo heeft op knappe wijze een 3-3 gelijkspel tegen PSV uit het vuur gesleept. De eerste helft werd de thuisploeg van het veld gespeeld maar de Limburgers kenden een opmerkelijke opleving in het tweede bedrijf.

PSV-coach Fred Rutten plaatste aankoop Tim Matavz op de bank maar had wel een basisplaats voor keeper Przemyslaw Tyton die Andreas Isaksson naar de bank verwees. Bij VVV-Venlo liet coach Glen De Boeck de Nigeriaanse spits Uche Nwofor debuteren.

De bezoekers begonnen fris en gedreven aan de wedstrijd en drukten de gastheren direct in de verdediging. De belegering van PSV in de eerste helft leverde twee treffers op. Na elf minuten liet Ola Toivonen een pass van Dries Mertens aan zich passeren om vervolgens hard en gekruld met zijn rechter doeltreffend uit te halen.

Iets na het half uur tekende Mertens zelf voor de tweede. De Belg nam een afvallende bal vol op de wreef en liet Dennis Gentenaar kansloos. De Brabanders hadden diverse kansen op meer treffers maar waren onzorgvuldig of troffen Gentenaar. Zo kopte Georginio Wijnaldum in vrije positie naast.

Het geslagen VVV keerde echter herboren terug uit de kleedkamer en speelden een voortreffelijk tweede bedrijf. Binnen tien minuten had het de kansloos achtende achterstand omgebogen in een spectaculaire 3-2 voorsprong.

De aansluiting kwam van het hoofd van Ferry de Regt die Fred Bouma eenvoudig in de lucht klopte en een hoekschop van invaller Barry Maguire binnenkopte. Kort daarop bewees Nwofor dat hij zijn basisplaats waard was. De Nigeriaan krulde voortreffelijk een bal over de verbouwereerde Tyton.

De derde van de Limburgers was, zover mogelijk, nog mooier. Een voorzet van Ahmed Musa werd door verdediger Maya Yoshida met een halve omhaal genadeloos hard achter Tyton geramd. VVV kreeg zelfs kansen op meer. Met name omdat de defensie van PSV zo onzeker oogde als een peuter die voor het eerst een dagje mocht wennen op de basisschool.

Rutten besloot daarom Matavz in te brengen en dat leverde direct wat meer rust op bij de bezoekers. Een kwartier voor tijd resulteerde een hoekschop van Kevin Strootman in de gelijkmaker. Toivonen kopte door en Bouma tikte binnen. Kort daarop dupeerde aanvoerder Marcel Meeuwis zijn ploeg door een dwaze tackle op Strootman uit te voeren waar scheidsrechter Bas Nijhuis niet anders dan direct rood voor kon geven.

De Brabanders plaatsten nog een laatste slotoffensief dat voor vele hachelijke momenten zorgde voor het doel van Gentenaar en zag Nijhuis een handsbal in eigen strafschopgebied van Nwofor over het hoofd. Daardoor eindigde de wedstrijd in 3-3 en dwong VVV na het gelijkspel tegen Ajax ook tegen PSV een remise af. Foto: VI Images