Stuntploeg Spakenburg droogt FC Utrecht af en schrijft bekergeschiedenis

Reacties

Spakenburg heeft dinsdagavond voor een gigantische stunt gezorgd in het toernooi om de KNVB-beker. Na FC Groningen in de tweede ronde schakelde de Tweededivisionist in de kwartfinale FC Utrecht in Galgenwaard uit door met liefst 1-4 te winnen. Spakenburg is de derde amateurclub ooit die de halve finale van het bekertoernooi bereikt.

Stuntploeg Spakenburg droogt FC Utrecht af en schrijft bekergeschiedenis
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 4
Spakenburg
Spakenburg

Spakenburg is dit seizoen een van de stuntploegen in het bekertoernooi. De huidige nummer zeven van de Tweede Divisie was in de tweede ronde met 2-3 te sterk voor FC Groningen en bereikte de kwartfinale door Katwijk na strafschoppen uit te schakelen. FC Utrecht kwam vervolgens uit de koker voor de wedstrijd van dinsdag.

De clash in de Galgenwaard kon worden gezien als een burenruzie, aangezien Spakenburg maar dertig kilometer van Utrecht vandaan ligt. De publieke belangstelling vanuit het dorp was dan ook groot. Naast het bomvolle uitvak zaten nog meer supporters van de Tweededivisionist. Bij het uitvak verscheen voor de wedstrijd nog een groot spandoek van Spakenburg.

© Pro Shots

De meegereisde Spakenburg-fans konden al vroeg juichen. De bezoekers zetten Utrecht, dat het zonder de zieke trainer Michael Silberbauer moest doen, verrassend onder druk en kregen een kans via Mark Veenhoven. Een paar minuten later was het wel raak voor de amateurploeg. Luuk Admiraal gaf een voorzet, die door Wimilio Vink met een haarfijne volley tot doelpunt werd gepromoveerd. Na een fase waarin Utrecht moeite had, kreeg de thuisploeg mogelijkheden via Tasos Douvikas, Hidde ter Avest en Victor Jensen.

De bal ging er niet in en al vroeg in de tweede helft, die later begon vanwege een kapot doelnet, kreeg Utrecht opnieuw een waarschuwing van Spakenburg. Admiraal ging alleen op Barkas af na een foute inschatting van Modibo Sagnan en Mike van der Hoorn. De Griekse keeper lag echter in de weg, waarna collega Alessandro Damen aan de andere kant een kopbal van Jensen uit zijn doel hield. De wedstrijd ging alle kanten op en Utrecht leek op 1-1 te komen toen Douvikas raak kopte. De VAR constateerde echter dat er sprake was van buitenspel toen Ter Avest de bal uit een corner van Jens Toornstra bij Douvikas bezorgde.

Utrecht kreeg vlak na de afgekeurde goal van Douvikas opnieuw een dreun. Deze keer ging Admiraal namelijk wel met succes op Barkas af. De aanvaller van Spakenburg ontving een uitstekende pass van Floris van der Linden die buiten bereik was van verdediger Sean Klaiber, waarna Admiraal afrondde voor 0-2. Damen hield vervolgens opnieuw zijn doel schoon bij een schot van Jensen, maar was kansloos toen Douvikas werd gelanceerd door Sander van de Streek.

De Griek bracht de spanning terug (1-2), maar die spanning was van korte duur. Spakenburg maakte een nieuwe stunt namelijk compleet. Nog voordat de 1-2 van Utrecht goed en wel was geland, lag aan de andere kant de 1-3 al in het net. Verdediger Masies Artien kopte raak uit een hoekschop. Tien minuten later gaf Van der Linden het startsein voor de Utrecht-aanhang om massaal het stadion te verlaten. Hij kopte uit een voorzet van Vince Gino Dekker namelijk de 1-4 tegen de touwen. Daarmee was het feest van Spakenburg compleet. De Tweededivisionist is de eerste halvefinalist van dit bekerseizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Spakenburg
Meer over Spakenburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.