Stuntploeg Cagliari ziet nieuwe glansrol Nainggolan verbleken in idiote slotfase

Het in de Serie A verrassend goed presterende Cagliari heeft maandagmiddag een zeker lijkende overwinning op bijzondere wijze uit handen gegeven. Na een zéér hectische slotfase (met daarin twee goals en drie rode kaarten) moest de stuntploeg genoegen nemen met een puntje bij laagvlieger Lecce.

Lecce
Lecce
2 - 2
Cagliari
Cagliari

Het duel in het Stadio Via del Mare werd op maandagmiddag afgewerkt, omdat het zondagavond werd afgelast. Het noodweer dat al een paar dagen over Italië raast, sloeg ook in Lecce namelijk hard toe. Eerst was er een tijdelijke stroomuitval in en rond het stadion, daarna waren de autoriteiten bang dat er bomen rondom het stadion zouden gaan omwaaien, terwijl ook delen van het veld totaal onbespeelbaar waren geworden.

Zo'n achttien uur na het geplande aanvangstijdstip, kon er alsnog gevoetbald worden. Cagliari leek vervolgens op weg naar een reguliere overwinning. Na een handsbal van Lecce-verdediger Andrea La Mantia, benutte João Pedro de toegekende penalty. In de tweede helft schoot Radja Nainggolan vanaf de rand van het strafschopgebied raak, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek voor de bezoekers. De Belgische middenvelder is dit seizoen in bloedvorm bij dé Serie A-verrassing en leek ook nu weer goud waard voor zijn ploeg, maar in de bijzonder hectische slotfase gingen alle remmen los.

In de 81ste minuut hield Cagliari-verdediger Fabrizio Cacciatore een schot op doel tegen met zijn hand, waarvoor hij rood én een penalty tegen kreeg. De strafschop werd binnengeschoten door Gianluca Lapadula (1-2), die daarna snel de bal wilde pakken om met zijn ploeggenoten aan een slotoffensief te beginnen. Doelman Robin Olsen schopte de bal echter snel weg, waarna er een opstootje ontstond tussen de twee. Lapadula leek een kopstoot uit te delen, Olsen gaf zijn tegenstander een forse por, en beide spelers moesten óók inrukken met rood.

Nainggolan werd vervolgens naar de kant gehaald voor reservegoalie Rafael, die in de eerste van zeven minuten blessuretijd alsnog de 2-2 moest incasseren. Een diagonaal schot van Marco Calderoni was hem te machtig, waardoor Lecce de comeback (met tien tegen negen) vervolmaakte. Cagliari neemt de vierde plek in de Serie A wel weer over van AS Roma, dat een iets minder doelsaldo heeft.