Strijd vierde periode ligt helemaal open

De strijd om de vierde periodetitel ligt helemaal open. Geen van de kanshebbers slaagde erin met drie punten een slag te slaan.

In het hele programma waren slechts twee wedstrijden, die een winnaar kregen. Stormvogels/Telstar zette de slechte reeks voort door bij Helmond Sport een kansloze nederlaag te lijden. Leon Kantelberg zette de Brabantse formatie met twee goals voor rust op het goede spoor. Ivar van Dinteren zorgde na rust voor de 3-0 eindstand. Ook BV Veendam smaakte het genoegen van een overwinning. Op de Lange Leegte werd FC Eindhoven met 2-1 verslagen. Het doelpunt van Zyad Jusic kwam te laat om een nederlaag te voorkomen.

FC Volendam stelde met een doelpuntloos gelijkspel tegen MVV teleur. TOP Oss kon niet profiteren van deze misstap, maar het 2-2 gelijkspel tegen Heracles Almelo voelde toch niet helemaal slecht aan. De Brabantse formatie ging door toedoen van Rudy Jansen en Rik Platvoet met een 2-0 achterstand rusten. De ommekeer kwam toen Heracles Almelo net na rust door een rode kaart voor Peter Reekers met tien man verder moest. TOP Oss kwam via twee goals van Marinus Dijkhuizen langszij.

Sparta Rotterdam maakte in de persoon van Brutil Hosé nog voor rust de Friese openingstreffer van Harvey Bischop ongedaan. Maar de Rotterdamse formatie kon in de tweede helft evenals Cambuur Leeuwarden de wedstrijd naar zich toetrekken (1-1).

Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard hielden elkaar eveneens in evenwicht (2-2). De Limburgers zetten dankzij Ronald Hamming en Joos van Barneveld een achterstand om in een voorsprong. Dick Kooijman voorkwam dat Fortuna Sittard de Adelaarshorst met drie punten verliet. VVV hield verrassend gelijke tred met FC Den Bosch (2-2). Haarlem-FC Dordrecht eindigde in 1-1.