'Strijd om Neymar barst nu echt los: officieel bod Barcelona'

Reacties

Barcelona heeft een officieel bod uitgebracht op Neymar. Dat melden verschillende Spaanse media. Daarmee lijkt de strijd om de 27-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain nu echt los te barsten.

'Strijd om Neymar barst nu echt los: officieel bod Barcelona'

Maandagavond kwam vanuit Brazilië immers nog het bericht dat Juventus contact had opgenomen met PSG. Het vooraanstaande medium Globoesporte meldde dat De Oude Dame een voorstel had gedaan aan de kampioen van Frankrijk om Neymar te ruilen voor Paulo Dybala. Daarbovenop zou Juve nog eens honderd miljoen euro doen.

Ook Barça is nu tot actie overgegaan, melden radiostation RAC1 en de sportkranten Marca en Mundo Deportivo. De clubleiding van de Catalanen zou maandag na een vergadering hebben besloten een officieel bod uit te brengen op Neymar. In dat geval gaat het niet langer om een ruilvoorstel, maar een huurdeal met een optie tot koop.

Barcelona heeft na het aantrekken van Antoine Griezmann en Frenkie de Jong voor een totaalbedrag van ruim 250 miljoen euro nauwelijks meer geld in kas, maar zit door de blessures van Ousmane Dembélé en Luis Suárez krap in de aanvallers. De Catalanen hopen daarom dat PSG akkoord gaat met een flinke huursom voor Neymar.

Volgend jaar is Barcelona dan in staat de Braziliaanse ex-speler definitief terug te halen. In Spaanse media wordt gesproken over een optie tot koop van 150 miljoen euro. Punt van discussie is nog of die optie verplicht wordt of niet. Ook kan er volgend jaar alsnog een speler worden betrokken in de deal, iets dat momenteel uitgesloten is.

Philippe Coutinho is immers al verhuurd aan Bayern München en het betrekken van de geblesseerde Dembélé, Ivan Rakitic en/of Samuel Umiti is nu geen optie. Wat dat betreft hebben Juventus en het eveneens geïnteresseerde Real Madrid mogelijk betere papieren. Trainer Thomas Tuchel wil immers een vervanger als Neymar vertrekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.