Strijd om Gold Cup: Mexico, Amerika of tóch outsider Canada?

ADVERTORIAL – De strijd om de Gold Cup barst in de nacht van zaterdag op zondag los. Lukt het de Verenigde Staten om zijn titel te prolongeren, wint Mexico het toernooi voor de negende keer of komt er juist een stunt? Blik vooruit en speel mee bij Unibet!

Strijd om Gold Cup: Mexico, Amerika of tóch outsider Canada?
© Pro Shots

Zestien landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben nemen deel aan het toernooi dat in Canada en de Verenigde Staten wordt gehouden. Teams zijn verdeeld over vier poules, de beste twee landen in iedere groep gaan vervolgens door naar de kwartfinale. Kijkend naar de quoteringen is één land licht de favoriet en het is niet de titelverdediger.

Mexico
Voor Santiago Giménez is het toernooi om de Gold Cup een prachtig podium om zijn klasse nog eens te tonen. De revelatie van Feyenoord scoorde in zijn debuutseizoen voor de Rotterdammers vijftien keer in de Eredivisie en maakte indruk in de Europa League. De rol van de 22-jarige spits bij de nationale ploeg werd ook groter. In de laatste Nations League-wedstrijd tegen Panama had Giménez een basisplaats. Hij is een van de spelers om op te letten bij de titelfavoriet, waar ook Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez deel uitmaken van de selectie. Een andere bekende naam bij Mexico: Guillermo Ochoa, de 37-jarige goalie die op vrijwel elk toernooi boven zichzelf weet uit te stijgen. De quotering voor Mexico als Gold Cup-winnaar is 2.50.

Verenigde Staten
De selectie van de Amerikanen heeft minder bekende spelers dan je zou verwachten. Veel internationals hebben na de Nations League-verplichtingen rust gekregen van interim-bondscoach Brian Joseph Gallaghan, onder wie Christian Pulisic en Folarin Balogun. Zeventien van de 23 spelers in de Gold Cup-selectie staan onder contract bij een club uit de Major League Soccer. Wel aanwezig bij de Verenigde Staten: voormalig Vitesse-verdediger Matt Miazga en Arsenal-doelman Matt Turner. De Amerikanen hopen het thuisvoordeel uit te buiten. Komende nacht wordt in Chicago de openingswedstrijd tegen Jamaica gespeeld. De odd voor eindwinst van de Verenigde Staten is 2.65.

Canada
Met een odd van 6.00 voor het grijpen van de titel worden de Canadezen gezien als de derde kanshebber. Sterspeler Alphonso Davies ontbreekt jammer genoeg in de selectie, net als Jonathan David, de begeerde aanvaller van Lille. De meest in het oog springende speler is nu Stephen Eusaquio, een in Canada geboren middenvelder met Portugese roots. In Portugal klom hij in de voorbije jaren op. Eusaquio werd ingelijfd door FC Porto en scoorde in het voorbije seizoen twee keer in de Champions League. Kan hij met Canada de Verenigde Staten en Mexico verrassen?

Bekijk alle quoteringen voor het toernooi om de Gold Cup bij Unibet.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's