'Strijd om De Ligt nadert climax: Juventus heeft beste kaarten'

Reacties

Juventus ligt op pole position voor Matthijs de Ligt. De Ajax-aanvoerder moet in Turijn de opvolger worden van Giorgio Chiellini.

'Strijd om De Ligt nadert climax: Juventus heeft beste kaarten'

Zowel De Telegraaf als verschillende betrouwbare Italiaanse media melden dat Juventus bereid is om meer dan zeventig miljoen euro te betalen voor de negentienjarige De Ligt. Daarmee voldoet de Italiaanse kampioen aan de vraagprijs van Ajax, dat met Lisandro Martínez deze zomer al een vervanger naar Amsterdam haalde.

De Ligt moet bij Juventus de eerste aankoop van nieuwe trainer Maurizio Sarri worden. De Italiaan, die overkwam van Chelsea, is naar Turijn gehaald om aanvallend voetbal te spelen. Sarri's filosofie is gebaseerd op vloeiend positiespel en een opbouw van achteruit en de Italiaan ziet in De Ligt de ideale speler daarvoor. Concurrent Giorgio Chiellini wordt in augustus 35 en past minder goed in de speelstijl die Sarri nastreeft.

Er ligt volgens Sky Italia een moddervet contract klaar voor De Ligt in Turijn. De Oranje-international kan tussen de 15 en 20 miljoen euro jaar gaan verdienen, waarmee hij na Cristiano Ronaldo de best betaalde speler van de Serie A wordt. De Ligt kan bovendien voor vijf seizoenen tekenen bij Juventus, dat de afgelopen acht seizoenen kampioen van Italië werd.

Geld is geen issue voor Juventus, dat in de zomer van 2018 in totaal liefst 261 miljoen euro uitgaf. Deze zomer staat de teller nog op nul, maar er kwam wel al een kleine zeventig miljoen euro binnen via de verkoop van verschillende wisselspelers. Daarnaast gaat men er in Italië vanuit dat João Cancelo voor een stevig bedrag verkocht wordt aan Manchester City.

De Ligt staat al lange tijd op de verlanglijst van Juventus. De Nederlander werd in december in Turijn gekroond tot Golden Boy en vier maanden later schakelde hij De Oude Dame in het eigen Juventus Stadium hoogstpersoonlijk uit in de kwartfinale van de Champions League. Na de verloren Nations League-finale op 9 juni polste Cristiano Ronaldo hem in een onderonsje op het veld al voor een transfer naar Juve. De Portugees lijkt nu zijn zin te krijgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.