De Ligt in voetsporen Van der Vaart met prestigieuze Golden Boy-award

Reacties

Matthijs de Ligt heeft de prestigieuze Golden Boy-award in de wacht gesleept. De negentienjarige aanvoerder van Ajax is - na Rafael van der Vaart in 2003 - de tweede Nederlandse winnaar ooit en volgt daarmee Kylian Mbappé op. Justin Kluivert heeft tegelijkertijd de publieksprijs gewonnen.

De Ligt in voetsporen Van der Vaart met prestigieuze Golden Boy-award

De Ligt stond samen met vier andere talenten op de shortlist, onder hen ook zijn voormalig ploeggenoot Kluivert. De ex-Ajacied was zondag nog een van de uitblinkers bij AS Roma, maar moet de prijs dus aan De Ligt laten. De centrumverdediger troeft ook Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Vinícius Júnior (Real Madrid) en Patrick Cutrone (AC Milan) af.

Overigens was er wel een doekje voor het bloeden voor Kluivert: Tuttosport heeft bekendgemaakt dat de aanvaller wél de publieksprijs in de wacht heeft gesleept. De bezoekers van de website van de sportkrant mochten stemmen op hun favoriet, daarbij kreeg Kluivert de meeste stemmen. Hij bleef Tom Davies (de Everton-middenvelder voor wie door de fans van The Toffees een flinke lobby op touw was gezet), Vinícius Júnior, De Ligt en Gedson Fernandes (Benfica) voor.

De Golden Boy-prijs is een jaarlijke award voor het grootste talent van Europa, een verkiezing die wordt georganiseerd door het Italiaanse medium Tuttosport. In 2003 was Van der Vaart de eerste winnaar van de prijs. Daarna wonnen ook spelers als Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero, Isco, Paul Pogba en vorig jaar dus Mbappé.

Een kleine maand geleden werd bekend dat De Ligt een van de vijf kanshebbers was. Hij maakte al deel uit van de lijst genomineerden van liefst honderd namen, een lijst die steeds verder werd teruggebracht. Uiteindelijk mochten 35 journalisten van toonaangevende kranten uit Europa stemmen.

'Natuurlijk ziet Bayern München wel wat in De Ligt en De Jong'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.