Stress in Barcelona: gebbetje leidt tot ruzie tussen presidentskandidaten

Reacties

Komende zondag vinden de presidentsverkiezingen van Barcelona plaats. Dat de spanning begint op te lopen, blijkt wel uit de onenigheid die kandidaten Joan Laporta en Toni Freixa hebben gekregen. Hoe een geintje van de één leidde tot een flinke sneer van de ander.

Stress in Barcelona: gebbetje leidt tot ruzie tussen presidentskandidaten
© Pro Shots

Over vier dagen is het zover: dan weten we wie de nieuwe voorzitter is van Barcelona. Op zondag 7 maart gaan de leden van de Catalaanse topclub naar de stembus om hun stem uit te brengen op Freixa, Laporta of Víctor Font. De winnaar van de presidentsverkiezing wordt de opvolger van de inmiddels al vertrokken Josep Maria Bartomeu, die eerder deze week werd gearresteerd en zelfs een nacht doorbracht op het politiebureau. En dat terwijl er voor het eerste elftal van de club op sportief gebied cruciale weken zijn aangebroken.

In alle opzichten zijn het dus stressvolle weken in Catalonië. En dat blijkt. Zo is er onenigheid ontstaan tussen twee van de kandidaten. Freixa gaf onlangs een interview aan wat verzamelde tv-stations, terwijl Laporta op de achtergrond duidelijk zichtbaar was, aangezien beiden vlak daarvoor in debat waren gegaan met elkaar en Font. Laporta maakte (in het zicht van de camera, zie video onderaan) met een wijs- en middelvinger vervolgens een knipgebaar richting de camera, als grappig bedoeld teken dat het interview met zijn concurrent maar gestaakt moest worden.

Een onschuldig gebbetje, zo lijkt het, maar Freixa heeft het voorval nogal persoonlijk opgevat. Hij deelt op social media een sneer uit aan Laporta, wiens kamp laat weten dat het enkel bedoeld was als onschuldig gebaar. 'Alleen degenen die weten dat ze beschermd worden door de media, durven zo'n gebrek aan respect te tonen', laat Freixa weten. 'De leden zullen hun stem laten horen', voegt hij daaraan toe. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.