Voormalig Barça-voorzitter Bartomeu gearresteerd

Reacties

Verschillende gerenommeerde Spaanse media melden dat voormalig Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu maandag is gearresteerd door de politie, in het kader van een grootschalig onderzoek naar Barça-gate. Ook directeuren Òscar Grau en Romà Gómez Ponti zijn aangehouden.

Voormalig Barça-voorzitter Bartomeu gearresteerd
© Pro Shots

De Catalaanse politie heeft  maandagochtend een inval gedaan bij het kantoor van Barcelona. Daarbij zouden Grau en Gómez Ponti zijn gearresteerd. Zij zijn de algemeen directeur en het hoofd van de juridische diensten van Barcelona. De inmiddels vertrokken Bartomeu werd bij zijn huis opgehaald. 

In september kwam al naar buiten dat Bartomeu door de Catalaanse politie werd verdacht van corruptie. De beschuldigingen waren gerelateerd aan het schandaal met de naam Barça-gate, dat zich concentreerde rond Bartomeu. De voorzitter zou een pr-bureau hebben ingehuurd om zijn tegenstanders op social media in een kwaad daglicht te stellen. Een intern onderzoek van Barcelona leverde geen bewijs op voor een lastercampagne.

Volgens de beschuldigingen gaf Bartomeu toestemming voor een betaling die tot zes keer zo hoog was dan wat in de markt gebruikelijk is. De arrestaties lijken te vertellen dat hier inmiddels bewijs voor is gevonden. Cadena SER spreekt over beschuldigingen van corruptie en witwassen. Meer arrestaties worden door het medium niet uitgesloten.

Barcelona heeft inmiddels een statement uitgebracht. Daarin bevestigt het de politie-inval en geeft het aan dat de club volledige medewerking zal verlenen in het onderzoek. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.