Bartomeu weer op vrije voeten na overnachting op politiebureau

Reacties

Josep Maria Bartomeu is dinsdagmiddag op borgtocht vrijgelaten. De voormalig voorzitter van Barcelona bracht de nacht op het politiebureau door nadat hij maandag werd opgepakt in het kader van een onderzoek naar corruptie.

Bartomeu weer op vrije voeten na overnachting op politiebureau
© Pro Shots

Bartomeu en zijn rechterhand Jaume Masferrer worden net als Barcelona-directeur Oscar Grau en Román Gómez Punti, hoofd juridische zaken van de Catalaanse club, beschuldigd van corruptie in het Barçagate-schandaal. Ze zouden bedrijven hebben ingehuurd om criticasters, onder wie ook enkele spelers van Barcelona, van het Bartomeu-bewind in diskrediet te brengen op social media.

Bartomeu, die in oktober opstapte als voorzitter van Barcelona, en Masferrer deden dinsdag voor de rechter een beroep op hun recht om niet te getuigen en zijn voorlopig weer op vrije voeten. Het tweetal wil eerst onderzoeken wat hen ten laste wordt gelegd, voordat zij hun getuigenis afleggen. De documenten van de zaak die al in mei 2020 is geopend, zijn vandaag vrijgegeven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.