'Bartomeu moet nacht op het politiebureau doorbrengen'

Reacties

Josep María Bartomeu brengt de komende nacht door op het politiebureau van Les Corts. Dat bevestigen meerdere Spaanse media. Ook Jaume Masferrer, adviseur van Bartomeu, slaapt op het politiebureau. 

'Bartomeu moet nacht op het politiebureau doorbrengen'
© Pro Shots

Bartomeu en Masferrer werden maandag gearresteerd in het kader van een grootschalig onderzoek naar Barça-gate. Bartomeu zou een pr-bureau hebben ingehuurd om zijn tegenstanders op social media in een kwaad daglicht te stellen. Een intern onderzoek van Barcelona leverde geen bewijs op voor een lastercampagne, maar Bartomeu werd ook door de Catalaanse politie verdacht van corruptie. Die verdenkingen hebben nu tot mogelijke bewijzen geleid. Ook directeuren Òscar Grau en Romà Gómez Ponti werden aangehouden.

Bartomeu en Maferrer maakten in afwachting van de de rechtszaak geen gebruik van hun recht om te getuigen en dus moeten de twee een nacht doorbrengen op het politiebureau. Grau en Ponti hebben het politiebureau inmiddels wel weer verlaten. 'Hij heeft niet getuigd, maar de politie heeft hem wel vrijgelaten. Hij hoeft ook niet voor de rechtbank te komen. Er is geen aanklacht tegen hem. Hij is vrij en heeft niets te verbergen en is dus gewoon nog juridisch ambtenaar van de club', verklaarde de advocaat van Ponti diens vrijlating.

Joan Laporta, Víctor Font en Toni Freixa, presidentskandidaten bij Barcelona, reageerden inmiddels in Spaanse media ook op het nieuws. 'Het is tijd om een einde aan alle corruptie te maken', zei Font. 'We moeten niet oordelen totdat schuld is bewezen, maar het enige waar ik me zorgen om maak is de reputatie van de club', stelde Laporta. Freixa was meer uitgesproken: 'De rechter moet de beschikking krijgen over alle documenten en we zullen de komende dagen uitvinden wat de aanleiding voor dit alles is. Te veel mensen willen schade toebrengen aan Barcelona, maar dat zullen we nooit toestaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.