Stralende Dost geniet van rentree bij dominant Club Brugge

Reacties

Club Brugge bevestigde zijn dominantie in de Belgische competitie maandagavavond met een 0-4 zege bij AA Gent. Voor Bas Dost was het een heerlijke rentree van een hamstringblessure.

Stralende Dost geniet van rentree bij dominant Club Brugge
© Pro Shots
Gent
Gent
0 - 4
Club Brugge
Club Brugge

De Nederlander begon enigszins verrassend in de basis en was direct goed voor twee doelpunten. 'Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik deze wedstrijd zou halen. De medische staf heeft echt heel goed werk geleverd. Ze zeiden: "Je moet gewoon door die pijn heen." En dat is gelukt', reageerde de spits achteraf bij Sporza.

Brugge had het lastig voor rust, maar maakte na de hervatting grote indruk aan de hand van invaller Charles De Ketelaere. 'Hij viel fantastisch in', vond Dost. 'Zodra hij op het veld stond, draaide de wedstrijd om. Ook de andere vervangers Rits en Denswil brachten iets extra's. We begonnen eindelijk te voetballen, wat we in de eerste helft niet gedaan hebben. We kunnen niet altijd wereldvoetbal spelen.'

De Ketelaere kreeg ook complimenten van Vormer voor zijn invalbeurt en met name zijn fraaie assist op de 0-1 van Dost. 'De Nederlanders hebben altijd mooie opmerkingen', lachte de twintigjarige middenvelder achteraf breeduit. 'Ik zag Bas weglopen van zijn man en ik chipte hem erover, waarna hij goed afwerkte', legt hij uit.

Noa Lang speelde voor het eerst sinds zijn rentree weer een hele wedstrijd, maar was iets minder dominant aanwezig dan in de fase voor zijn coronabesmetting. 'Enkele jongens missen nog de echte kracht en zitten niet aan hun beste vorm, zoals een Vanaken, Lang of Rits. Zij geven allemaal aan dat ze minder goed herstellen en minder kracht hebben om explosief te zijn', vertelt coach Philippe Clement.

'Alle omstandigheden in acht genomen denk ik dat je heel blij moet zijn, als je zo'n tweede helft kan spelen en hier met 0-4 komt winnen', concludeert de trainer. Door die zege staat Brugge nu negentien (!) punten los aan kop van de Jupiler Pro League.

Pro League

Stand Pro League 2020/2021

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
34
24
4
6
73-26
+47
76
2
Antwerp
34
18
6
10
57-48
+9
60
3
Anderlecht
34
15
13
6
51-34
+17
58
4
Genk
34
16
8
10
67-48
+19
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.