Club Brugge kan landstitel ruiken dankzij heldenrol Dost

Reacties

Het wederom behoorlijk Nederlands getinte Club Brugge heeft maandagavond overtuigend afgerekend met AA Gent. Bas Dost was de grote man tijdens de (uiteindelijk) simpele zege, waardoor de landstitel weer een flinke stap dichterbij is.

Club Brugge kan landstitel ruiken dankzij heldenrol Dost
© Pro Shots
Gent
Gent
0 - 4
Club Brugge
Club Brugge

Het duel tussen beide teams stond eigenlijk voor eind vorige maand op de planning, maar dat werd toen afgelast omdat er bij Club te veel coronagevallen waren. Onder anderen Noa Lang was besmet. Het inhaalduel werd maandag een Hollands feestje, met Dost als eregast. Ruim een helft lang worstelde Club met de nummer elf van de competitie, totdat de lange spits toesloeg.

Hij kreeg de bal van invaller Charles De Ketelaere en tekende na een knappe aanname met een heerlijk lobje voor de 0-1. Na de 0-2 van De Ketelaere (uit een aanval die werd ingeleid door Lang) was Dost wederom trefzeker. Hij zag zijn kopbal nog wel gestopt worden, maar was in de rebound alsnog doeltreffend, voordat Daniel Pérez op aangeven van captain Ruud Vormer de eindstand bepaalde.

Bij Club stond naast Dost, Vormer en Lang ook Tahith Chong in de basis, Stefano Denswil viel halverwege in. Zij hadden dus allemaal een aandeel in de overwinning, waardoor Club nu negentien (!) punten los staat. Er zijn nog vier reguliere competitieduels te spelen, daarna beginnen de play-offs. De titel kan Club eigenlijk al niet meer ontgaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.