Strachan komt met wel heel opmerkelijke verklaring voor Schots falen

Reacties

Gordon Strachan heeft na de uitschakeling van Schotland voor ophef gezorgd. De bondscoach noemde een bijzondere reden voor het herhaaldelijke falen van de Schotten in de voorbije twee decennia.

Strachan komt met wel heel opmerkelijke verklaring voor Schots falen

Schotland begon zondag als nummer twee van poule F aan het uitduel met Slovenië, maar kan door een 2-2 gelijkspel plaatsing voor de play-offs vergeten. Slowakije, dat Malta met 3-0 versloeg, werd op basis van doelsaldo tweede en zit in de wachtkamer of het niet de slechtste nummer twee wordt.

De druiven waren zuur voor de Schotten, die voor het laatst op het WK van 1998 in Frankrijk present waren. Toen eindigde de nationale trots als laatste in een poule met Brazilië, Noorwegen en Marokko. Sindsdien werd nooit meer het WK gehaald.

Volgens Strachan zit de reden daarvan verscholen in het DNA van de Schotse voetballer. De voormalige coach van Celtic stelt dat er een achterstand is op het fysieke vlak; de Schotten zijn te klein en niet sterk genoeg. 'In de laatste campagne waren we na Spanje het kleinst. Genetisch gezien liggen we achter. Ook met het team van zondag konden we niet op tegen de kracht en lengte bij spelhervattingen.'

De Schotse keuzeheer doet zelfs een opvallende suggestie. 'Ik weet niet of we lange mannen en vrouwen bij elkaar kunnen brengen. Dan kunnen we wellicht kijken of er wat mogelijk is… Het is namelijk een flink probleem. We moeten steeds harder vechten en hoger springen. Niemand maakt me wijs dat de techniek bij spelers van andere landen beter is; het draait om de fysieke situatie. Dat maakt het voor mijn spelers zo zwaar, zo moeten net dat beetje meer doen. De uitschakeling is zwaar; ik voel met mijn spelers mee.'

Na zijn opvallende uitspraken liet Strachan ook in het midden of hij zijn aflopende contract bij de Schotten gaat verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.