Stoppen was geen optie voor Davy Pröpper

Reacties

Davy Pröpper baalde van het gelijkspel tegen FC Utrecht, maar kon zelf blij zijn met zijn comeback binnen de lijnen. De middenvelder van Vitesse kreeg kort na zijn besluit om terug te keren in de voetballerij een dreun te verwerken, maar twijfelde nooit aan definitief stoppen. Na zijn eerste officiële wedstrijd in bijna een jaar verscheen Pröpper voor de camera.

Stoppen was geen optie voor Davy Pröpper
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Het was een uiterst pijnlijke passage in een voetbalboek. Pröpper kondigde begin 2022 aan te stoppen met voetbal, ging het een jaar later toch weer proberen bij Vitesse, om enkele dagen daarna een zware knieblessure op te lopen. Genoeg reden om het profvoetbal toch weer vaarwel te zeggen, maar niet voor Pröpper.

Omdat het besluit om terug te keren in het profvoetbal en het oplopen van de zware knieblessure zo kort na elkaar gebeurde, was stoppen geen optie voor Pröpper. 'Ik heb toentertijd de knop omgezet om weer te beginnen in het voetbal. Je raakt dan snel geblesseerd, maar het idee om door te gaan zit nog in je hoofd', legde Pröpper uit bij ESPN.

Hij hield het vertrouwen. 'Ik wist zeker dat het goed ging komen. Je hebt weleens dat het iets minder gaat of dat je er bijna bent en het toch wat langer duurt, maar ik kon er goed mee omgaan.' Tijdens zijn revalidatie zag Pröpper werkgever Vitesse ploeteren. De Arnhemmers gingen de winterstop in als hekkensluiter.

'Voor de winterstop heb ik wel het gevoel gehad dat ik sneller moest terugkeren, omdat het niet goed ging met Vitesse. Toen kreeg ik een tegenslag en daardoor werd mijn rentree over de winterstop heen getild. Die tijd is wel goed geweest voor me. Het voelt nu gewoon goed. 'Dat je weer meedoet na zo'n lange tijd, dat maakt het hartstikke mooi. Het is lang geleden, dus zijn er wel kriebels. We gaan het nu opbouwen. Ik ben klaar om te spelen, maar hoeveel minuten? Daar heb ik niet echt een indicatie van.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.