Vitesse kan ondanks puntenverlies tegen Utrecht tweemaal juichen

Vitesse heeft zondagmiddag in eigen huis weliswaar niet gewonnen van FC Utrecht, maar door het doelpuntloze gelijkspel is de club wel van de laatste plek in de Eredivisie af. Daarnaast was er goed nieuws vanuit de ziekenboeg: Davy Pröpper maakte zijn officiële rentree.

Vitesse
Vitesse
0 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Met in het achterhoofd de nederlaag van FC Volendam ging Vitesse de wedstrijd in, bij een positief resultaat zouden de Arnhemmers de gehate achttiende plek van de Eredivisie verlaten. Het was alleen Utrecht, met debutant Sam Lammers meteen in de punt van de aanval, dat het verdiende om in de eerste helft op voorsprong te komen. Lammers schoot naast, doelpunten van Ryan Flamingo (ex-Vitesse) en Victor Jensen werden wegens buitenspel afgekeurd en ook Hidde ter Avest kreeg een grote kans. Vitesse zette er niet veel tegenover.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Vitesse kreeg de kansen, met Marco van Ginkel, Amine Boutrah en Kacper Kozlowski. Laatstgenoemde raakte zelfs de lat, waardoor het bij 0-0 bleef. Zo ontstond er een spannende slotfase in Arnhem, waar beide ploegen de drie punten zeer goed konden gebruiken.

Uiteindelijk viel er geen doelpunt in GelreDome, maar de fans van Vitesse kregen toch wat te juichen. Pröpper maakte een kwartier voor tijd zijn rentree op de velden. De middenvelder keerde begin vorig jaar terug als profvoetballer, maar raakte kort daarna zwaar geblesseerd. Na een lange revalidatie maakte hij in de winterstop al minuten tijdens een oefenduel, tegen Utrecht maakte hij ook zijn officiële rentree. Die rentree viel overigens samen met het Eredivisie-debuut van Andy Visser, hij kreeg nog de grootste kans in de slotfase. Van dichtbij schoot hij over het doel.

Door het gelijkspel is Vitesse van de laatste plek af in de Eredivisie, het verschil met hekkensluiter Volendam is een punt. Utrecht gaat over Heracles Almelo heen op de ranglijst, maar staat nog altijd op een teleurstellende dertiende plek.