Stoke City wint strijd om handtekening 'Welshe Xavi'

Reacties

Stoke City heeft zich versterkt met Joe Allen. De middenvelder komt voor een bedrag van naar verluidt 16,5 miljoen euro over van Liverpool, waar hij geen basisplaats had.

Stoke City wint strijd om handtekening 'Welshe Xavi'

De 26-jarige Allen liet zich op het afgelopen EK in Frankrijk van zijn beste kant zien. Hij was de vormgever op het middenveld van Wales, dat verrassend de halve finale haalde en daar werd uitgeschakeld door de latere winnaar Portugal. Het spel van Allen viel op en behalve Stoke was ook zijn oude club Swansea City nadrukkelijk in de markt voor de speler.

Stoke heeft uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Allen, die in zijn thuisland liefkozend de Welshe Xavi wordt genoemd, doorstond maandag de medische keuring, waarna hij zijn handtekening zette onder een vijfjarige verbintenis. De Welshman wordt in Stoke-on-Trent ploeggenoot van Ibrahim Afellay en Erik Pieters, net als de eerder op maandag van Al Ahly overgenomen Ramadan Sobhi.

'Het was niet zo'n moeilijke keuze', aldus Allen, die het shirt met rugnummer 4 krijgt. 'De club heeft mooie plannen. Ik heb veel zin in mijn tijd bij Stoke City.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.