Stevens terug in de Eredivisie: 'Tenzij we alles verliezen met vijftig tegengoals'

Reacties

Dat SC Cambuur zo goed als zeker is gepromoveerd naar de Eredivisie betekent ook goed nieuws voor Sonny Stevens. Het contract van de doelman wordt bij promotie automatisch met een jaar verlengd. Stevens hield na de gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport nog wel een kleine slag om de arm.

Stevens terug in de Eredivisie: 'Tenzij we alles verliezen met vijftig tegengoals'
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
4 - 1
Helmond Sport
Helmond Sport

'De promotie is nog officieus, maar ik denk dat het voor Almere City een lastig verhaal wordt een gat van dik veertig goals te overbruggen, los van het feit dat wij dan alles zouden moeten verliezen en zij alles moeten winnen', lachte Stevens. De doelman stond eerder vier seizoenen onder contract bij Eredivisionist FC Twente.

Lachend vervolgde hij: 'Als we vanaf nu niet alles verliezen en in totaal vijftig tegengoals krijgen, ga ik met Cambuur de Eredivisie in.' De keeper doelde op de voorsprong die Cambuur heeft op nummer drie Almere City. Die bedraagt vijftien punten en het doelsaldo is 42 doelpunten in het voordeel van de club uit Leeuwarden.

Supporters van Cambuur vierden eigenlijk al voor de wedstrijd tegen Helmond Sport een feestje buiten het stadion. Dat werd alleen maar uitbundiger na de zege van de thuisclub. 'Het was geweldig om te zien, al die mensen op het plein. Het mag niet, maar zo veel steun, dat doet wel wat met je als team. Dan voel je op het veld tijdens de wedstrijd al hoe het leeft. En dan denk je ook gelijk: hoe geweldig zou het zijn om volgend jaar met deze fanatieke aanhang de Eredivisie in te gaan.'

Trainer Henk de Jong zag het feest van de supporters al aankomen. 'De trainer had ons vooraf wel ingeseind. Hij zei: "Het kan hier behoorlijk extreem worden, houd er rekening mee vanavond." En hij heeft dubbel en dwars gelijk gekregen. Ik heb natuurlijk al eerder bij een volksclub gespeeld, bij FC Twente. Dat brengt gewoon iets extra's met zich mee aan lading en emotie. Dat er zoveel mensen zijn terwijl het eigenlijk nog niet eens officieel is, dat is niet normaal. Super.'

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.