Sterling maakt eerste Chelsea-goal in laatste test voor competitiestart

Chelsea heeft de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart winnend afgesloten. Raheem Sterling maakte tegen Udinese zijn eerste goal in Londense dienst. Ook Everton en Newcastle United wonnen vrijdagavond.

Udinese - Chelsea 1-3

Na een tumultueuze zomer opent Chelsea het seizoen op 6 augustus op bezoek bij Everton. De voorbereiding verliep niet geheel vlekkeloos, maar van Udinese werd er vrijdag wel gewonnen. Sterling was goed voor de 0-2, wat zijn eerste goal in het blauwe shirt van de Londenaren betekende. De aanvaller schoot eerst nog van dichtbij tegen keeper Marco Silvestri op, maar was in tweede instantie wel trefzeker.

Chelsea leidde op dat moment al door een goal van N'Golo Kanté, die na een rush op het middenvelder met links uithaalde. Bij de bezoekers ontbrak Hakim Ziyech en leek manager Thomas Tuchel zijn beoogde basiself te hebben gevonden met Kai Havertz als valse spits. Vlak voor rust kreeg die basiself wel een doelpunt om de oren. Keeper Édouard Mendy redde nog op een schot van Roberto Pereyra, maar was kansloos op een inzet van Gerard Deulofeu: 1-2. In de slotfase van de tweede helft bepaalde Mason Mount de eindstand op 1-3.

Everton - Dinamo Kiev 3-0

Dinamo Kiev plaatste zich woensdag nog voor de derde voorronde van de Champions League en sloot vrijdag de vriendschappelijke Europese tour af met een wedstrijd tegen de tegenstander van Chelsea op 6 augustus: Everton. Bij The Toffees kende Dwight McNeil een droomdebuut. De middenvelder kwam deze week over van Burnley en maakte als invaller de 2-0 en de 3-0. Dominic Calvert-Lewin had de score al na vier minuten geopend.

Newcastle United - Atalanta Bergamo 1-0

Het hyperambitieuze en steenrijke Newcastle United won dankzij een rake penalty van Chris Wood van Atalanta Bergamo. Bij de Italianen deden onder anderen Marten de Roon en Teun Koopmeiners mee. Hans Hateboer viel in de tweede helft in, maar kon niets meer veranderen aan de uitslag.