Sterker Juventus verzuimt Lazio over de knie te leggen

Juventus heeft in eigen huis puntenverlies moeten incasseren. Tegen Lazio was de nummer één van de Serie A weliswaar vele malen beter, maar kon het de dominantie niet omzetten in doelpunten (0-0).

Tegen de nummer vijf van de Serie A liet Juventus zien dat het niet voor niets lijstaanvoerder in Italië is. De ploeg uit Turijn was oppermachtig tegen Lazio en kon zich volledig concentreren op aanvallen. En als Lazio al een keer richting de helft van de tegenstander trok, dan zaten de spelers van Juventus er bovenop om het balbezit te heroveren.

Probleem was echter dat Juventus de dominantie niet kon omzetten in doelpunten. Sebastian Giovinco kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheid. Hij nam een lange bal perfect aan, zette daarmee tegenstander Giuseppe Biava op het verkeerde been en haalde uit. Zijn schot ging maar rakelings naast.

Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde en ging Juventus op jacht naar een doelpunt. Het beslissende zetje bleef echter uit. Zo moest Lazio-doelman Federico Marchetti alles uit de kast halen om een van richting veranderd schot uit zijn doel te slaan en kwamen de Romeinen heel goed weg bij een niet te missen kans voor Leonardo Bonucci. De verdediger kreeg de grootste kans nadat hij van dichtbij mocht volleren, maar hij schoot snoeihard op de lat.

Juventus loopt voor de derde keer dit seizoen tegen puntenverlies op in de Serie A. De ploeg uit Turijn blijft wel koploper met 32 punten uit dertien duels. Lazio blijft vijfde en heeft 23 punten. Foto: VI Images