Sterk keepende Flekken ziet drie goals om de oren vliegen richting verdict Van Gaal

SC Freiburg-doelman Mark Flekken zal met gemengde gevoelens terugkijken op de generatie repetitie richting de bekendmaking van de definitieve Oranje-selectie. De 29-jarige Limburger verrichtte in de wedstrijd tegen RB Leipzig een aantal knappe reddingen, maar hield zijn doel niet schoon in het met 3-1 verloren duel.

RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Niet dat het verlies echt te voorkomen was voor de doelman en zijn team. Daarvoor was RB Leizpig simpelweg te sterk. Waar de mogelijke Oranje-goalie in de eerste helft met een aantal reddingen een tegendoelpunt voorkwam, lukte dat na de rust niet meer. Bij de 1-0 kwam de bal in eerste instantie op de lat, waarna Mohammed Simakan in tweede instantie binnenwerkte. Twee minuten later in de 56e minuut werd de doelman opnieuw gepasseerd. Christopher Nkunku werkte de bal met een lobje over de goalie heen.

Het weinig creërende SC Freiburg kwam na ruim een uur spelen verrassend terug in de wedstrijd. Een afstandsschot van Lukas Klüber leverde de 2-1 op. In de 78e minuut maakte Emil Forsberg namens Leipzig aan alle spanning een einde. Met een ingeschoten strafschop in de rechterhoek passeerde hij de naar de linkerhoek duikende Flekken. De doelman zal dus niet met optimaal vertrouwen richting het definitieve besluit van vrijdag gaan. De concurrenten in de keepersstrijd zijn Justin Bijlow, Jasper Cillessen, Andries Noppert en Remko Pasveer. Laatstgenoemde kon een aantal tegengoals ook niet voorkomen, maar dan in de wedstrijd van Ajax tegen Vitesse

Union Berlin
2 - 2
FC Augsburg
FC Augsburg

Sheraldo Becker, een van de uitblinkers dit seizoen in de Bundesliga, liet zich deze woensdagavond ook gelden. In het vooral in de eerst helft levendige duel met FC Augsburg bezorgde hij de nummer twee van de Bundesliga een vroege openingstreffer. Na zeven minuten profiteerde de Amsterdamse aanvaller van geklungel achterin bij de opponent en werkte simpel het doelpunt binnen.

Lees verder onder de tweet.

Hoewel het doelpunt een opsteker zal zijn voor Becker, speelde hij in de rest van het duel niet echt een hoofdrol. In ieder geval niet in de positieve zin. Een aantal keer was de aanvaller betrokken bij opstootjes, terwijl hij op het veld maar moeizaam langs de defensie van FC Augsburg kwam.

Bij de bezoekers uit Augsburg speelde Nederland Jeffrey Gouweleeuw, de Heemskerker kreeg na ongeveer een halfuur spelen een gele kaart waaruit een Union-vrije trap op de lat uiteenspatte. Bij Augsburg viel voor de rest vooral Florian Niederlechner op met twee doelpunten. Het tweede doelpunt van Union kwam op naam van Kevin Behrens.