Steijn verbijsterd: 'Wat is Van de Graaf dan in die caravan aan het doen?'

Reacties

VVV-Venlo beleefde vrijdag in meerdere opzichten een dramatische avond. Het uitvallen van Jerold Promes met een ogenschijnlijk zware blessure wierp een schaduw over de wedstrijd tegen Heracles Almelo, die uiteindelijk ook nog op discutabele wijze verloren ging (0-1).

Steijn verbijsterd: 'Wat is Van de Graaf dan in die caravan aan het doen?'

Heracles kreeg tien minuten voor tijd een penalty. Lerin Duarte was naar de grond gegaan na licht contact met Nils Röseler en arbiter Erwin Blank wees naar de stip. De VAR keurde die beslissing goed en Mohammed Osman maakte zodoende het enige doelpunt van de wedstrijd. VVV-aanvoerder Danny Post was niet blij met Duarte.

Duikers
'Ik vind dat het allemaal duikers zijn, de scheids gaat er lekker in mee. Als ze iets voelen, gaan ze lekker duiken. Dat doet hij slim hoor, hij krijgt een penalty, dus ik kan er niets anders van zeggen. De trainer geeft ons ook altijd mee: ga maar liggen in de zestien. Hij duikt goed, hij lokt het goed uit. Ik vond het over de hele wedstrijd wel een aardige duiker', aldus de cynische middenvelder.

Trainer Maurice Steijn vond de penalty wél terecht. 'Ik heb hem teruggezien, die was terecht. Maar ik vraag me dan wel af wat Van de Graaf (de VAR van dienst, red.) dan in die caravan aan het doen is, want volgens mij hadden wij met Kum ook een overduidelijke penalty moeten hebben', doelde hij op het moment dat de VVV-verdediger werd vastgehouden in het strafschopgebied.

'Zijn shirt werd bijna uitgetrokken. Ik vond die overtreding veel zwaarder dan het contact met Duarte. Dat is voor mij onverklaarbaar, daar ben ik wel teleurgesteld in. Hoe duidelijk wil je het hebben? Ik weet niet wat hem bezielt om hier geen penalty voor te geven. Maar laat ik verder mijn woorden maar inslikken, anders sta ik zo weer in Zeist.'

Heracles
'We hebben wel wat geluk gehad', beaamde Heracles-trainer Frank Wormuth, die Promes en zijn omgeving overigens veel sterkte wenste. 'Deze overwinning voelt heel goed. Dit soort geniepige zeges zijn vaak het lekkerst', reageerde aanvoerder Tim Breukers. Matchwinner Osman was vooral blij met zijn rake strafschop: 'Die zat er wel heel lekker in ja.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.