Steijn relativeert en lacht na vraag over krachtsverschil met Feyenoord

Maurice Steijn heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het duel van Sparta Rotterdam met Feyenoord. De coach van de thuisploeg zag zijn elftal tegen de koploper een maatje te klein zijn (1-3).

Sparta Rotterdam
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Na afloop van het duel verwoordde Steijn voor de camera van ESPN zijn gevoel. 'Omdat het lang een wedstrijd was en we bij vlagen een heel behoorlijke wedstrijd hebben gespeeld tegen een goed Feyenoord', zo duidde hij die gemengde gevoelens. 'Het dubbele moment voor rust is cruciaal, de kans en de gemiste penalty voor Vito van Crooij.'

'In de tweede helft zie je Feyenoord steeds sterker worden', vervolgde Steijn, die de rust in ging met een 1-1 tussenstand. 'Ik vind wel dat we de goals gemakkelijk weggeven, maar het is ook de kwaliteit van de tegenstander. Dan zie je het verschil.'

Na de vraag wat hij als coach nog had kunnen óf willen doen, verscheen een grote lach op het gezicht van de Sparta-trainer. 'Kunnen niet zoveel. Willen heel veel. Daar is Feyenoord ook een topclub voor, dat maakt ook helemaal niet uit. Je ziet dat het bij ons niet zo breed is. Wij moeten nu op naar de volgende wedstrijd.'

Sparta-verdediger Bart Vriends sprak woorden van gelijke strekking. 'Wij moeten top zijn om dit soort duels te winnen, dat waren we niet vandaag. In alles was Feyenoord na rust doortastender. Ik kan niet anders zeggen; Feyenoord is sterker. Maar toch, we moeten ook uitzoomen. Feyenoord is de sterkste ploeg van Nederland en wij zijn bezig aan een weergaloos seizoen. Nu blijft alleen wel de teleurstelling hangen.'