Steenrijk Newcastle moet in trainingsshirts spelen in Premier League

Reacties

Newcastle United komt komend weekend niet in actie in een van de gebruikelijke tenues. Voor het bezoek aan Brighton & Hove Albion moest het daarom op zoek naar een alternatief. Dat lijkt gevonden.

Steenrijk Newcastle moet in trainingsshirts spelen in Premier League
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
0 - 0
Newcastle United
Newcastle United

De kapitaalkrachtige Magpies begonnen voortvarend aan het seizoen. Op eigen veld werd promovendus Nottingham Forest (2-0) over de knie gelegd. Daarmee kwam de eerste zege beduidend sneller tot stand dan vorig jaar. Toen won de club, sinds afgelopen jaar in handen van een Saoedische investeringsmaatschappij, pas op 4 december de eerste wedstrijd van het seizoen.

Hoewel de mogelijkheden grenzeloos lijken op St. James' Park is de club nu tegen een logistiek probleem aangelopen. Newcastle heeft liefst drie teneus ter beschikking, maar alle shirts zijn door voetbalbond FA afgekeurd om in Brighton te mogen gebruiken. Ze zouden namelijk teveel lijken op de shirts van de thuisspelende opponent. Daardoor was de club genoodzaakt een oplossing te vinden.

Dat is gelukt. Newcastle gebruikt namelijk de shirts die normaal voor de trainingen gebruikt worden. Het opmerkelijke shirt wordt gesierd door een afbeelding van het eigen St. James' Park. Daarnaast staan diverse contouren van de stad Newcastle op het shirt.

Voor de club van Sven Botman staat er zaterdag sowieso een pittig duel op het programma. Net als Newcastle kende Brighton namelijk een vliegende start van het seizoen. Op Old Trafford maakte het veel indruk en versloeg het Manchester United (1-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.