Statement Premier League nieuwe wending in overnamesoap Newcastle

Reacties

Het laatste woord in de soap rond de Saoedische overname van Newcastle United is nog niet gezegd. De Premier League heeft donderdag weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap door in een statement de deur weer open te zetten.

Statement Premier League nieuwe wending in overnamesoap Newcastle
© Pro Shots

Woensdagavond liet Newcastle in een statement nog aan de fans weten dat de Premier League de overname door de PIF-groep had afgewezen, nadat het consortium uit Saoedi-Arabië in juli zelf al had laten weten zich terug te trekken uit de deal. Eigenaar Mike Ashley bracht daarin begrip op voor de frustratie van de fans en stelde dat de overname was afgeketst op basis van de toetsing van de Premier League. Newcastle uitte in het statement zijn onvrede over de incorrecte handelwijze van de Premier League en directeur Richard Masters en kondigde aan zijn opties te overwegen.

Maar daarmee sloeg Newcastle de plank volledig mis, meent de Premier League. In een statement dat donderdag is uitgebracht valt te lezen dat de Engelse competitie-organisator teleurgesteld en verrast was door het statement van de club. 'De aanname dat de Premier League de overname heeft afgewezen, is niet correct.' Sterker nog, die zou nog steeds doorgang kunnen vinden als de betrokken partijen de juiste informatie aanleveren. Het bestuur zou de overname dan alsnog kunnen beoordelen. De vraag is of dat nog een optie is, al is al jaren bekend dat eigenaar Ashley van Newcastle af wil.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.