Degradanten in plaats van sterren: versterking op komst voor Newcastle

Reacties

In april mochten de fans van Newcastle United nog dromen van grote namen, nu de Saoedische overname is afgeketst is ook de realiteitszin teruggekeerd op St James' Park. De eerste aanwinsten zijn onderweg, maar niet uit het segment spelers waarmee de club eerder dit jaar in verband werd gebracht.

Degradanten in plaats van sterren: versterking op komst voor Newcastle
© Pro Shots

In april, toen alles er nog op wees dat de huidige eigenaar Mike Ashley zijn aandelen zou verkopen aan het Saoedische investeringsfonds PIF, circuleerden in Engelse media nog internationale toppers als Edinson Cavani, Kalidou Koulibaly en Dries Mertens als mogelijke aankopen en werd Massimiliano Allegri genoemd als nieuwe manager.

Bijna vijf maanden later weten we wel anders. De Saoedische overname ging niet door en de portemonnee is daardoor een stuk minder goed gevuld. Dat betekent niet dat Newcastle stilzit op de transfermarkt. Manager Steve Bruce kan spoedig zijn eerste aanwinsten begroeten, melden betrouwbare media als de BBC, Sky Sports en The Guardian.

Zo heeft AFC Bournemouth een bod van zo'n 22,5 miljoen euro op Callum Wilson geaccepteerd. Aston Villa zat iets hoger in de boom, maar heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen nu Wilson zijn voorkeur heeft uitgesproken voor een transfer naar Newcastle. De Engelse spits wordt de eerste grote zomeraankoop van The Magpies.

De viervoudig international is niet de enige speler die moet overkomen van het gedegradeerde Bournemouth. De transfervrije Ryan Fraser staat eveneens op het punt een transfer naar Newcastle af te ronden. De Schotse vleugelspits weigerde zijn aflopende contract te verlengen bij The Cherries en vertrok daarom al voor het einde van het seizoen.

Newcastle wil volgens Engelse media ook toeslaan bij een andere degradant. Norwich City heeft een bod van vijftien miljoen euro op Jamal Lewis geaccepteerd. De Noord-Ierse international werd eerder nog gelinkt aan Liverpool, maar dat trok Kostas Tsimikas aan voor de linksbackpositie. Als Lewis naar Newcastle komt, lijkt een terugkeer van Jetro Willems van de baan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.