Bournemouth stelt voorbeeld: Fraser heeft laatste duel al gespeeld

Reacties

Ryan Fraser hoeft zich niet meer te melden bij AFC Bournemouth. De Schotse vleugelspeler weigerde zijn contract te verlengen, waardoor hij eigenlijk nog maar twee duels in actie zou kunnen komen. En voor die wedstrijden heeft manager Eddie Howe hem niet meer nodig.

Bournemouth stelt voorbeeld: Fraser heeft laatste duel al gespeeld
© Pro Shots

De situatie van Fraser is zoals voor veel meer spelers in de Premier League. Zijn contract zou 30 juni aflopen na het seizoen aflopen, maar de coronacrisis schopte dat in de war. Bournemouth moet ook in juli nog vol aan de bak om handhaving te bewerkstelligen. Alleen een contractverlenging zou een rol voor Fraser daarin mogelijk maken. Zover kwam het niet.

Daardoor zou Fraser eigenlijk alleen mee kunnen doen in de duels met Crystal Palace en Woverhampton Wanderers, maar voor Howe (op de foto met Fraser in gelukkiger tijden) is dat geen optie. Fraser hoeft zich ook niet meer op de training te melden, aldus Howe, die zegt wel enigszins teleurgesteld te zijn. 'Maar daarbij: niemand had dit zien aankomen. De crisis heeft hem in een moeilijke situatie gebracht, maar hij heeft zijn laatste minuten gemaakt voor de club. Dit zijn de belangrijkste wedstrijden voor de club sinds tijden', aldus Howe, die daarbij negatieve impulsen wil uitsluiten.

Door het einde aan de samenwerking tussen Fraser en Bournemouth kunnen andere clubs toeslaan. De Schot heeft al laten zien een waardevolle kracht te kunnen zijn in de Premier League. Eerder werd hij nog aan Tottenham Hotspur gekoppeld. Bovendien staat de situatie van Fraser niet op zichzelf. Het is goed mogelijk dat meer clubs dergelijke besluiten zullen nemen.

Spelersprofiel

R. Fraser


Geboortedatum:
24 februari 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Aberdeen
Nationaliteit
Schotland
Lengte:
1,63 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Southampton
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Meer R. Fraser
Meer over R. Fraser
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.