Ex-Willem II'er Tsimikas volgt Hyypiä en Van Dijk met droomtransfer naar Liverpool

Reacties

Het is rond: Kostas Tsimikas speelt vanaf komend seizoen voor Liverpool. De kersverse Premier League-kampioen en Champions League-houder kondigde de komst van de linksback maandagavond aan. Daarmee maakt de ex-Willem'er een absolute droomtransfer.

Ex-Willem II'er Tsimikas volgt Hyypiä en Van Dijk met droomtransfer naar Liverpool
© Pro Shots

Tsimikas speelde in het seizoen 2017/18 in 33 Eredivisie-wedstrijden mee bij Willem II, dat hem huurde van Olympiakos. Eerder kwam de nu 24-jarige verdediger ook al uit voor Esbjerg fB, waarna hij in 2018/19 weer aansloot bij zijn Griekse club. Daar werd hij afgelopen seizoen een absolute sterkhouder, waarmee hij in de belangstelling van Liverpool kwam te staan. Die interesse is nu dus uitgemond in een transfer. Liverpool maakte maandagavond bekend dat de Griekse linkspoot een meerjarig contract heeft ondertekend.

Andrew Robertson is de vaste linksback van Liverpool, maar achter de international van Schotland was de spoeling dun. Robertson miste slechts twee wedstrijden in het afgelopen Premier League-seizoen en manager Jürgen Klopp was in dat tweetal wedstrijden genoodzaakt James Milner linksback te zetten. Tsimikas treedt nu in de voetsporen van Virgil van Dijk en Sami Hyypiä, die twee verdedigers speelden in hun carrière ook voor zowel Willem II als Liverpool.

Dat geldt overigens ook voor Pedro Chirivella, de Spaanse middenvelder die door de Tilburgers werd gehuurd van The Reds. Tsimikas speelde in zijn ene jaar in Tilburg samen met Chirivella, die in die periode goed in de gaten werd gehouden door (en intensief contact had met) zijn werkgever, zo vertelde hij al eens aan VI. Het is dus niet ondenkbaar dat de Liverpool-scouts Tsimikas op die manier op het spoor zijn gekomen. De linksback gaat met rugnummer 21 spelen, dat droeg hij bij Willem II ook.

'We volgen Kostas al heel lang', zo vertelt manager Jürgen Klopp dan ook op de website van Liverpool. 'We zijn heel blij dat hij nu bij ons speelt, perfect nieuws. Hij is een zeer goede voetballer met een winnaarsmentaliteit, ik hou van zijn instelling. Hij past perfect bij de sfeer en de passie die wij in onze kleedkamer hebben.' Tsimikas zelf is uiteraard ook dolblij, maar een familielid in het bijzonder misschien nog wel meer. 'Mijn broer is een Liverpool-fan, dus hij heeft me gepusht om hier te tekenen. Hij gelooft nu pas écht dat ik hier speel, denk ik, nu hij de foto's ziet.'

Fenomenale goal Tsimikas verkozen tot Doelpunt van de Maand maart
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.