Stankovic wordt gek na unieke prestatie: 'Mijn zoon zei dat ik op Mourinho leek'

Reacties

Rode Ster Belgrado heeft sinds de eindzege in de Europacup I van 1991 weinig successen beleefd buiten de eigen landsgrenzen. Donderdag mocht er eindelijk weer een klein feestje worden gevierd, want de Serviërs plaatsten zich voor de achtste finale van de Europa League.

Stankovic wordt gek na unieke prestatie: 'Mijn zoon zei dat ik op Mourinho leek'
© Pro Shots
Sporting Braga
Sporting Braga
1 - 1
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado

Rode Ster pakte op bezoek bij SC Braga een punt en eindigde op de eerste plaats in Groep F, boven Braga, FC Midtjylland en Ludogorets Razgrad. Trainer Dejan Stankovic, voormalig middenvelder van onder meer Internazionale, Lazio en Rode Ster, was na het laatste fluitsignaal door het dolle heen. Hij sprintte het veld op en gleed van vreugde op zijn knieën over het kletsnatte veld.

'Stefan, mijn zoon, zei na de wedstrijd meteen tegen mij dat ik op José Mourinho leek toen hij het veld op kwam rennen tegen Barcelona', aldus Stankovic na afloop in de Servische media. 'We hebben de weg hiernaartoe afgelegd met dezelfde emoties die José destijds had, dus ik snap het wel. Maar we hebben nog heel veel werk te doen om die reeks van José te evenaren.' Internazionale schakelde Barcelona in april 2010 uit in de halve finale van de Champions League. In dat tweeluik deed Stankovic overigens alleen in de eerste wedstrijd (3-1 winst) mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Na Bari hebben deze jongens weer geschiedenis geschreven', aldus Stankovic, doelend op de finale van 1991 die in de Italiaanse stad werd afgewerkt. 'Dit is waar we het over hebben gehad. Dit is waar het over gaat. Dit was het moment om het te doen. Het was moeilijk, maar het is gelukt. Dit is een overwinning voor alle rood-witten, voor iedereen die weet hoe het is om te lijden met Rode Ster en om zich te verblijden met Rode Ster. Dit is een groot succes voor iedereen binnen de club.'

De 43-jarige Stankovic durft niet te voorspellen hoe ver Rode Ster kan komen in de Europa League: 'Alles kan, maar ik ben een realist. We moeten nog altijd veel blijven verbeteren en verversen. Maar ik ben blij dat we nu al geschiedenis hebben geschreven.'

Na het succes tegen Braga ging Stankovic meteen om de tafel met de directie van Rode Ster, vermoedelijk om zijn contractsituatie te bespreken. Sampdoria heeft interesse, maar Rode Ster wil zijn succescoach niet laten gaan. Volgens Italiaanse media heeft Stankovic zelf wel oren naar een overstap, hoewel hij de Servische media verzekert gelukkig te zijn met zijn huidige baan: 'Ik werk hier pas twee jaar en we zijn verbonden door meer dan alleen geld. Rode Ster en ik houden van voetbal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.