Stan Collymore kondigt afscheid aan

Stan Collymore heeft er genoeg van. De Engelse spits, die in januari van dit jaar naar Real Oviedo verkaste, besloot een punt te zetten achter zijn controversiële voetballoopbaan.

Stan Collymore kondigt afscheid aan

Collymore zorgde zowel binnen als buiten het veld regelmatig voor opschudding. De spits verklaarde bij monde van zijn zegsman Ian Monk dat hij het tijd vond nu te stoppen. 'Stan heeft zijn besluit genomen na uitvoerige discussies met zijn familie en vrienden,' zei Monk. 'Hij is net dertig geworden en gelooft dat het de juiste tijd is om andere carriëre-mogelijkheden te ontwikkelen. Bovendien wil Stan meer tijd aan zijn gezin besteden.'

Stan Collymore begon zijn voetballeven als junior bij Wolverhampton Wanderers. Zijn grote doorbraak beleefde hij bij Nottingham Forest. Met Bryan Roy vormde hij een gevreesd aanvalskoppel bij de toenmalige subtopper Forest. Collymore werd er ook international. En door zijn transfer naar Liverpool in 1995 was hij tijdelijk de duurste aanvaller in Engeland. Collymore kreeg echter te maken met veel blessureleed, kwam in het nieuws doordat hij zijn toenmalige vriendin had geslagen en bouwde ook in het veld een bedenkelijk reputatie qua rode kaarten op. De ooit als talentvolste aanvaller van Engeland omschreven speler, moest iedere keer weer opnieuw bewijzen dat hij wel degelijk kon voetballen.

Trainer Martin O'Neill gaf hem vorig seizoen bij Leicester City een nieuwe kans. Collymore maakte een sprankelend debuut, maar brak kort daarna zijn been. Dit seizoen bood Bradford City hem de gelegenheid op te bloeien, maar de Eneglse staartclub zag in Collymore niet de redder die men nodig had. Real Oviedo contracteerde de spits, maar dat pakte vooralsnog niet goed uit. Collymore oogt te zwaar en kreeg louter een paar invalbeurten toebedeeld. De Spaanse club meldde overigens Collymore donderdag gewoon op de training te verwachten. Oviedo is door de speler nog niet ingelicht over zijn drastische besluit.

Bekijk hier al onze video's