Stam snapt scanderende Feyenoord-fans: 'Maar spelers doen dit niet expres'

Reacties

Jaap Stam raakte donderdag zijn ongeslagen status in de Eredivisie als trainer van Feyenoord kwijt. Na twee overwinningen en vier gelijke spelen nam AZ de punten mee bij de ontmoeting in De Kuip (0-3). Volgens Stam was zijn team op eigen veld niet doortastend genoeg.

Stam snapt scanderende Feyenoord-fans: 'Maar spelers doen dit niet expres'

Een deel van het publiek in Rotterdam-Zuid scandeerde gaandeweg de wedstrijd schaam je kapot. Dat was wat onnodig, vond Stam. 'De spelers hoeven zich niet te schamen. Je begrijpt waar het vandaan komt, maar de spelers doen het niet expres', sprak hij na de wedstrijd verdedigend bij FOX Sports.

'De spelers hebben de beste intenties, willen het maximale eruit halen. Maar als het tegenzit, dan zit het ook écht tegen. Je speelt tegen een ploeg die goed kan voetballen, dat weten we, en dan moet je proberen de ruimtes klein te houden. Als de ruimtes dan toch groot worden, hebben zij de kans erdoorheen te voetballen. Dat is jammer, en dan krijgt het publiek de indruk dat de spelers het niet kunnen of willen, maar dat is natuurlijk niet zo.'

Dat Feyenoord na rust nog met Steven Berghuis op het veld stond, heette een klein wonder. De aanvaller klapte er van achteren hard op bij Teun Koopmeiners, maar werd - ook nadat de VAR de beelden bekeek - slechts bestraft met geel. 'Ik heb het in een flash gezien', reageerde Stam, 'maar ik dacht dat hij in eerste instantie voor de bal ging. Waarschijnlijk heeft hij de tegenstander wel geraakt, anders geeft de scheidsrechter ook geen geel. Maar een rode kaart… dat weet ik zo net niet.'

Aanstaande zondag krijgt Feyenoord bezoek van FC Twente. Op dit moment staan de Rotterdammers op plaats tien in de Eredivisie.

'Feyenoord was in geen tijden zo machteloos in De Kuip'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.