Supertrio AZ brengt gefrustreerd Feyenoord dieper in problemen

Reacties

AZ heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan tegen Feyenoord. Myron Boadu, Calvin Stengs en Oussama Idrissi dienden trainer Jaap Stam in De Kuip zijn eerste competitienederlaag als trainer van de Rotterdammers toe. Zelf stijgt AZ naar de derde plaats in de Eredivisie.

Supertrio AZ brengt gefrustreerd Feyenoord dieper in problemen
Feyenoord
Feyenoord
0 - 3
AZ
AZ

Het begin in de regenachtige Kuip was van beide kanten moeizaam. AZ verschool zich niet en kwam er tweemaal gevaarlijk uit over de linkerflank, maar twee voorzetten van Owen Wijndal gingen voorlangs. Boadu zag bovendien een schot geblokt worden.

Pas na twintig minuten ontbrandde er iets in Feyenoord, dat plots drie mogelijkheden kreeg in één minuut tijd. Eerst schoot Steven Berghuis via de vingertoppen van Marco Bizot in het zijnet, daarna trof Jens Toornstra de lat en in de nasleep van de aanval redde Bizot op een poging van Luciano Narsingh.

Feyenoord, dat in de voorgaande speelronde teleurstellend gelijkspeelde tegen FC Emmen, wist niet door te drukken. Na de kortstondige opleving liet de thuisclub meer ruimte voor AZ. Dat leidde eerst al tot een doelpoging van Stengs en daarna, vijf minuten voor rust, tot de openingstreffer van Boadu. Na een uitstekende pass van Idrissi en een lage voorzet van Wijndal kon hij de bal vlak voor het doel vrijelijk binnentikken (0-1).

Feyenoord kreeg er in de slotfase van de eerste helft geen antwoord uitgeperst. Berghuis kwam goed weg toen een fikse charge van achteren op Teun Koopmeiners hem - ook na tussenkomst van VAR Danny Makkelie - slechts geel opleverde. Koopmeiners kon tot zijn opluchting verder spelen en was van dichtbij getuige van de tweede treffer van zijn ploeg, vijf minuten na rust.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Stengs beproefde zijn geluk van afstand, zag zijn schot licht getoucheerd worden door Edgar Ié en tekende zo de 0-2 aan. Met die weelderige voorsprong op zak nam AZ wat gas terug, al kreeg Yukinari Sugawara wel een mogelijkheid een derde te maken. Doelman Vermeer greep daarbij echter in.

AZ wachtte op het moment om de genadeslag uit te delen en kreeg dat een paar minuten voor tijd. Vermeer wilde het spel snel hervatten na een achterbal en speelde Eric Botteghin aan, die schrok, weggleed en Idrissi pardoes een opgelegde kans bood 0-3 te maken. De aanvaller faalde niet en maakte de Rotterdamse misère zo nog groter. Feyenoord staat na zeven speelronden op de tiende plaats in de competitie.

'Feyenoord was in geen tijden zo machteloos in De Kuip'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Feyenoord Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.