Stadionontwikkeling Feyenoord City gaat richting laatste fase

Reacties

Feyenoord heeft een volgende stap gezet richting het nieuwe stadion dat er in 2025 moet gaan komen. Er is groen licht gegeven voor het maken van het technisch ontwerp van het nieuwe stadion, waarmee projectbureau Feyenoord City deze week nog start.

Stadionontwikkeling Feyenoord City gaat richting laatste fase
© OMA

Het technisch ontwerp is een van de laatste stappen in het ontwerpproces, voordat er diverse vergunningen moeten worden aangevraagd. Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord is blij met het proces, maar plaatst ook een kanttekening op de website over Feyenoord City. 'De weg is nog lang en we zijn er zeker nog niet. Maar de afgelopen maanden zijn wel goede stappen gezet, die de club en het stadion het vertrouwen geven dat we het nieuwe stadion voor elkaar kunnen krijgen.'

Feyenoord blijft bij zijn standpunt dat het nieuwe stadion haalbaar is, maar in de komende twaalf maanden moet er nog veel gebeuren voordat realisatie een feit is. 'Dit geldt voor de bouwkosten, de financiering en de business case', aldus Koevermans. De kosten van het technisch ontwerp worden extern bekostigd.

Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2022 begonnen wordt met de bouw van het nieuwe stadion. In dat scenario is de opening van het stadion drie jaar later een feit.

VI legde eerder de hand op een rapport met vernietigende conclusies over het nieuwe stadion van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.