Stadio Olimpico gaat kolken: Roma meldt record voor Feyenoord-thuis

Reacties

Nog nooit zaten er zoveel mensen in het Stadio Olimpico bij een thuiswedstrijd van AS Roma als donderdagavond tegen Feyenoord het geval zal zijn. Meer dan 67 duizend supporters zullen de ploeg van Daniele De Rossi aanmoedigen.

Stadio Olimpico gaat kolken: Roma meldt record voor Feyenoord-thuis
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Doordat er geen uitsupporters welkom zijn in Rome, kon Roma het uitvak opvullen met eigen Romanisti. Volgens de Romeinse krant Corriere dello Sport betekende dat plek voor vijfduizend extra supporters. Die kaarten waren binnen een mum van tijd uitverkocht. 'Het wordt een bloedstollende Europese avond, met emoties die Roma de afgelopen jaren al meemaakte', stelt de krant.

Roma-middenvelder Bryan Cristante werd gevraagd naar het recordaantal toeschouwers dat wordt verwacht. 'Het maakt sowieso verschil', zei hij tijdens een persmoment. 'Het is speciaal om in een stadion te spelen dat tot de nok toe vol zit. We moeten onze fans bedanken voor het creëren van zo’n fantastische sfeer in het Olimpico. De enige manier om ze daarvoor terug te betalen is met het behalen van de volgende ronde.'

Naar verwachting is Cristante een van de weinige wijzigingen in de basisopstelling van Roma ten opzichte van het vorige duel met Feyenoord. Edoardo Bove, die bijna de gehele wedstrijd speelde in Rotterdam, maakt wegens een schorsing gedwongen plaats voor de ervaren middenvelder. Het duel begint om 21.00.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.